Behandeling sportblessure bij Hofmans van Benthum Cuijk

preventie en behandeling van sportblessures

Waarom preventie en behandeling van sportblessures
Ieder jaar verlaten 1,4 miljoen mensen met letsel de sporthal, het voetvalveld, de tennisbaan, de atletiekbaan of een andere plek waar ze sporten. Daarvan komen er 160.000 op de Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis terecht. Jonge mannen onder de 25 jaar lopen de meeste kans op letsel. Vooral wanneer ze een contactsport als voetbal of hockey beoefenen. In driekwart van de gevallen gaat het om acuut letsel. De rest van de klachten ontstaat geleidelijk.

De (sport)fysiotherapeuten van Hofmans van Benthum helpen bij de preventie en de behandeling van sportblessures. Ze geven voorlichting en advies aan iedereen die wil gaan of blijven sporten. En zij helpen ervaren sporters die hun sport op een hoog niveau willen beoefenen.

Waaruit bestaat preventie en behandeling van sportblessures?

De therapie richt zich allereerst op het herstel van de getroffen gewrichten. Daarnaast traint de fysiotherapeut de functies en systemen die nog wel belastbaar zijn. De fysiotherapeuten van Hofmans van Benthum werken daarbij samen met bijvoorbeeld sportartsen, chirurgen, sportmasseurs en verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.