Begeleiding diabetes fysio Cuijk

training bij diabetes

Waarom training bij diabetes?
Bewegen is gezond, vooral voor mensen met diabetes. Het is dan ook belangrijk dat u in beweging blijft. Ook al vreest u misschien een hypo tijdens het sporten, of lukt het niet altijd om uw glucose op peil te houden.
Bewegen kan juist klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien helpt bewegen u een gezond gewicht te bereiken of te behouden. Dat maakt de kans op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen kleiner.
Hofmans van Benthum biedt een speciaal trainingsprogramma voor mensen met diabetes mellitus type 2. Het doel van het programma is u te helpen actiever te leven.

Wat levert training bij diabetes op?
Een actieve levensstijl zorgt ervoor dat uw conditie verbetert en dat u gemakkelijker beweegt. Bovendien krijgt u controle over uw bloedglucosewaarde tijdens het bewegen. Dat alles zorgt dat uw kwaliteit van leven stijgt.

Waaruit bestaat training bij diabetes?
De fysiotherapeut van Hofmans van Benthum neemt met u een vragenlijst door en doet een lichamelijk onderzoek. Met deze gegevens en in overleg met u bepaalt de fysiotherapeut wat de behandeldoelen zijn: waar gaat u tijdens de therapie aan werken? Daarna stelt de fysiotherapeut een trainingsprogramma op.

U oefent onder meer om uw algemene fitheid en uithoudingsvermogen te verbeteren. Samen bekijkt u hoe u lichamelijke activiteiten in uw dagelijks leven kunt inpassen.

(Bron: www.defysiotherapeut.com)