Voetbalspecifieke revalidatie fysio CuijkHofmans van Benthum Cuijk

voetbalspecifieke revalidatie

Wat is voetbalspecifieke revalidatie?
Voetbalspecifieke revalidatie is de revalidatie van blessures die vaak tijdens voetbal ontstaan. Voetbal kent een hoog blessurerisico. Dit komt door het explosieve karakter van de sport en vanwege het feit dat voetbal een contactsport is. Verzwikte enkels, verdraaide knieën en verrekte of gescheurde spieren of pezen zijn de meest voorkomende voetbalblessures.

Waaruit bestaat voetbalspecifieke revalidatie?
Naast herstellen van een blessure is het opnieuw optrainen van de speciale voetbalvaardigheden zo mogelijk nog belangrijker. Denk aan wenden en keren, springen, sprinten en het schieten van de bal. Daarvoor is kennis nodig van voetbalblessures en de genezing ervan. Maar vooral van de voetbalspecifieke belasting van het lichaam.
De kennis is bij Hofmans van Benthum ruimschoots aanwezig. Sportfysiotherapeut Sjors Hofmans was jarenlang (2004-2010) fysiotherapeut en hoofd medische staf bij RKC Waalwijk. Bij deze eredivisieclub werkte hij dag in, dag uit met profvoetballers.

Hofmans van Benthum weet hoe belangrijk een tijdige behandeling van voetbalblessures is. Het sportblessurespreekuur op maandagavond is een unieke faciliteit in Cuijk en omstreken. Daardoor kunt u uw voetbalblessure altijd snel laten beoordelen.

Daarnaast is het altijd mogelijk om op een andere dag of tijdstip een afspraak te maken bij één van onze sportfysiotherapeuten om naar uw blessure te laten kijken. Daarvoor is geen verwijzing van uw huisarts nodig.