revalidatie nieuwe heup fysio Cuijk

nieuwe heup

Wat is een nieuwe heup?
Een nieuwe heup vervangt uw eigen heupgewricht. Dan kan nodig zijn omdat u bijvoorbeeld al een tijd last heeft van heupslijtage (artrose). Of omdat uw heupgewricht gebroken is. Uw orthopeed bepaalt of u in aanmerking komt voor een nieuwe heup. In overleg met hem besluit u om een nieuwe heup te laten plaatsen.

Wat merkt u van een nieuwe heup?
Als u ontslagen wordt uit het ziekenhuis kunt u meestal weer zelfstandig lopen met een hulpmiddel, in en uit uw bed en stoel komen en traplopen, als dat nodig is. Meestal heeft u bij ontslag nog pijn aan uw heup. U krijgt daarvoor pijnstillers. Verder beweegt u nog niet soepel als u uit het ziekenhuis komt en kan uw heup stijf aanvoelen.

Behandeling van de nieuwe heup
De gespecialiseerde fysiotherapeut van Hofmans van Benthum komt voor de eerste behandelingen bij u thuis. Dit is meestal vijf tot zeven dagen na de operatie. De fysiotherapeut geeft tips hoe u in en rondom het huis uw krukken het beste kunt gebruiken. Verder verbeteren we het looppatroon met krukken en geven we spierversterkende oefeningen.
Na een aantal behandelingen thuis gaat de therapie verder bij ons in de praktijk. Hier gaan we gericht aan de slag om de nieuwe heup zo optimaal mogelijk te trainen. Daarbij houden we natuurlijk rekening met uw wensen en fysieke doelen.