revalidatie nieuwe knie fysio Cuijk

nieuwe knie

Wat is een nieuwe knie?
Een nieuwe knie vervangt uw eigen kniegewricht. Dan kan nodig zijn omdat u bijvoorbeeld al een tijd last heeft van knieslijtage (artrose). Of omdat uw knie gebroken is. Uw orthopeed bepaalt of u in aanmerking komt voor een nieuwe heup. In overleg met hem besluit u om een nieuwe heup te laten plaatsen.

Wat merkt u van een nieuwe knie?
Als u ontslagen wordt uit het ziekenhuis kunt u meestal weer zelfstandig lopen met een hulpmiddel, in en uit uw bed en stoel komen en, als dat nodig is, traplopen. Meestal heeft u bij ontslag nog pijn aan uw knie. U krijgt daarvoor pijnstillers. Verder beweegt u nog niet soepel als u uit het ziekenhuis komt en kan uw knie stijf aanvoelen.

Behandeling van de nieuwe knie
De gespecialiseerde fysiotherapeut van Hofmans van Benthum komt voor de eerste behandelingen bij u thuis. Dit is meestal vijf tot zeven dagen na de operatie. De fysiotherapeut geeft tips hoe u in en rondom het huis uw krukken het beste kunt gebruiken. Verder verbeteren we het looppatroon met krukken en geven we spierversterkende oefeningen.
Na een aantal behandelingen thuis gaat de therapie verder bij ons in de praktijk. Hier gaan we gericht aan de slag om de knie zo optimaal mogelijk te trainen. Dat is meestal een intensieve periode waarin we natuurlijk rekening houden met uw wensen en fysieke doelen.