Behandeling tennisarm of tenniselleboog fysio Cuijk

tenniselleboog of tennisarm

Wat is een tenniselleboog of tennisarm?
Een tenniselleboog of tennisarm is een ontsteking van het buitenste uitsteeksel van de elleboog. De officiele naam is epicondylitis lateralis. Bij een tenniselleboog is de peesaanhechting aan het buitenste uitsteeksel geirriteerd en dus pijnlijk. Heel vaak kunt u uw nek ook niet goed bewegen.

De ontsteking wordt niet veroorzaakt door een bacterie, maar door overbelasting. Dat kan een eenmalige zware belasting zijn, zoals spitten in de tuin, de heg knippen of een tennistoernooi. Maar ook een lichte, langdurige belasting zoals inpakwerk of werken met een muis kan een tennisarm veroorzaken.

Wat merkt u van een tenniselleboog of tennisarm?
Bij een tenniselleboog heeft u pijn aan de buitenkant van de elleboog. Soms straalt de pijn uit naar de onderarm, pols of hand. Het doet pijn aan de buitenkant van uw elleboog als u iemand een hand geeft. Net zoals iets oppakken met een gestrekte arm. Als u de elleboog een paar keer beweegt, zakt de pijn een beetje.

Behandeling van tenniselleboog of tennisarm
We behandelen uw tenniselleboog of tennisarm met een speciale massagetechniek. In de meeste gevallen is uw tennisarm na drie tot vijf behandelingen verdwenen. Naast deze behandeling krijgt u oefeningen voor thuis mee.