Vergoedingen fysio Hofmans van Benthum Cuijk

wat wordt vergoed?

Bij Fysiotherapie Hofmans van Benthum bent u verzekerd van goede zorg
Voor zorgkosten in Nederland kennen we een basisverzekering en hebben we de mogelijkheid om ons aanvullend te verzekeren. Fysiotherapie wordt in een beperkt aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén Eigen Risico kost.

Uw vergoeding Fysiotherapie , hoe werkt het?

Kinderen tot 18 jaar
De eerste 18 behandelingen per jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen betalen hiervoor geen eigen risico. Vanaf de 19e behandeling worden deze vergoed uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen wat vergoed wordt is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering.

Kinderen tot 18 jaar met een chronische indicatie
Alle behandelingen door een fysiotherapeut of kinderfysiotherapeut worden vergoed. Ook hiervoor betaalt u geen eigen risico.

Volwassenen
Behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat
vergoed wordt is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering. Ook hiervoor betaalt u geen eigen risico.

Volwassenen met een chronische indicatie
De eerste 20 behandelingen kunnen uit de aanvullende verzekering vergoed worden. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt van deze eerste 20 is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij de chronische indicatie voor volwassenen kan het zijn dat u vanaf de 21ste behandeling uw eigen risico moet betalen (afhankelijk van andere medische kosten in het zelfde kalenderjaar).

Veel mensen met een chronische indicatie komen in aanmerking voor een vergoeding via het CAK. Of dit voor u van toepassing is kunt u terugvinden op www.hetcak.nl. Daarnaast kunnen zorgkosten fiscaal aftrekbaar zijn.

Voor meer informatie over vergoeding voor fysiotherapie en uw zorgverzekering in het algemeen in 2013 kunt u de volgende websites raadplegen :
www.defysiotherapeut.com
www.independer.nl