Sportrevalidatie

Wat is een sportblessure?
Een sportblessure is een blessure die men oploopt tijdens het sporten. Bij het sporten zijn gewrichten en spieren erg gevoelig voor blessures, omdat er veel van hen wordt gevraagd. Voorbeelden van vaak voorkomende blessures zijn enkelverzwikkingen en enkelbandletsel bij voetbal, schouderklachten bij volleybal, scheenbeenklachten bij hardlopen, polsklachten bij tennis of rugklachten bij hockey en turnen. Zo zijn er tal van voorbeelden te bedenken.

Wat merkt u bij een sportblessure?
Vaak is de ernst bij een sportblessure dusdanig dat u moet stoppen met sporten. Zonder behandeling kan de klacht steeds terugkomen wanneer u uw sport wilt hervatten. Zoals hierboven beschreven kunnen de klachten zich op verschillende plekken in het lichaam voordoen en dus ook op verschillende manieren uiten.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk
Heeft u in het weekend een sportblessure opgelopen, dan hebben wij op maandagavond een sportblessure-inloopspreekuur. Wanneer u op maandagochtend voor 12.00 uur belt, wordt u diezelfde maandagavond nog gezien. Natuurlijk kunt u ook altijd een reguliere intake plannen om uw blessure te laten screenen. Bij verschillende sportclubs in Cuijk en omgeving faciliteren wij een sportblessurespreekuur. Dit spreekuur is exclusief voor leden van de betreffende club; er zijn geen kosten aan verbonden. Wij hopen op die manier sportblessures vroeg te herkennen en op te vangen. Zie voor meer informatie hierover bij 'Club-Health'.

Vergoeding & verwijzing
Bij een sportblessure heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug