Mirjam Müskens

Mirjam Müskens

Mirjam Müskens (61), Cuijk 

Sinds vier jaar woon ik samen met mijn man in Cuijk. Wij zijn verhuisd vanuit Nijmegen om te komen genieten van het wonen aan het water hier in de Heeswijkse Kampen. Na jaren samen met mijn man bij de politie te hebben gewerkt konden we eind vorig jaar via een regeling vervroegd met pensioen en gaan genieten van het leven, mijn twee zoons en drie kleinkinderen, het watersporten en het maken van mooie reizen.

Wat zijn/waren je klachten? 

Begin februari 2020 vertrokken wij voor drie weken naar Zuid-Afrika met een groepsreis. Bij thuiskomst waren wij heel erg moe en hebben wij een hele week in bed gelegen. We hebben veel geslapen, elke dag wel twaalf uur. Destijds hadden wij nog geen weet van het coronavirus, we dachten dat we moe waren van het reizen. 
Mijn man werd beter, maar ik steeds zieker. Toen begon het hoesten en de benauwdheid, wat steeds erger werd. 
Op 17 maart had ik de eerste afspraak in het CWZ en heb ik medicijnen gekregen tegen de benauwdheid, maar die hielpen helaas niet. Op 21 maart ging het niet meer en moest ik terug naar het ziekenhuis, maar vanwege de chaos die heerste werd ik terug naar huis gestuurd. Ik was kapot, kon niks meer en ging ik dus de volgende ochtend weer terug. Toen werd ik wel opgenomen. 
Ik kreeg zuurstof toegediend. Ik was erg angstig en kon maar moeilijk beseffen wat mij overkwam; het ging allemaal maar net goed.  

Drie dagen later ben ik naar de St. Maartenskliniek overgebracht, vanwege drukte in het CWZ.  Door eiwitrijkvoedsel knapte ik op en werd op 27 maart ontslagen uit het ziekenhuis. Bij thuiskomst wilde ik zoveel mogelijk bewegen, terug op conditie komen. Ik ben van nature iemand die graag en veel beweegt. Dit ging echter moeizaam. Ik had moeite met ademen, vooral wanneer ik in de wind liep.

 
Waar ken je Hofmans van Benthum van? Hoe ben je hier terecht gekomen? 

Mijn man is hier onder behandeling geweest na een operatie van een nieuwe knie en was erg te spreken over het revalidatietraject. Bij thuiskomst heb ik meteen contact opgenomen met de praktijk om te vragen wat de mogelijkheden waren voor iemand die herstellende is na een besmetting met het coronavirus

 
Hoe verliep de intake en de behandelingen? 

Er werd mij een traject aangeboden waar de fysiotherapeut, een diëtist en een psycholoog bij betrokken zijn. Deze multidisciplinaire aanpak sprak mij erg aan. Bij de intake voelde ik me meteen op mijn gemak en de gemoedelijke en open sfeer en schone praktijk maakte meteen al een goede indruk. Tijdens de trainingen wordt er gebruik gemaakt van een saturatiemeter. Die controle stelde mij erg gerust. Ook de samenwerking tussen de fysiotherapeut, diëtiste en psycholoog was heel fijn. 

In het begin was het erg prettig dat ik alleen met de fysiotherapeut in de ruimte was en niet met een groep. Ik was namelijk bang om weer opnieuw ziek te worden. 

De conditie- en krachttraining verliep heel goed. Ik merkte al snel vooruitgang, kreeg meer zelfvertrouwen en vertrouwen in mijn lichaam. Inmiddels ben ik vier maanden twee keer per week aan het trainen en ben ik bijna op mijn oude niveau, maar ik vind het fijn om hier nog even te blijven trainen om mijn basisconditie nog verder op te krikken. Alles gebeurt in goed overleg en samenspraak wat ik een erg fijne manier vind. 

Het is het nu met je? 

Recent heb ik een scan, bloed- en longonderzoek gehad. Ik heb geen littekenweefsel opgelopen door COVID-19, mijn longinhoud is boven gemiddeld, heb de medicijnen afgebouwd en heb helemaal geen sporen van het coronavirus in mijn lichaam. 

Dit is mede dankzij de snelle aanpak en kwaliteit van de behandelingen en trainingen. Mijn complimenten voor Joris Reijnen die mij tijdens dit traject erg professioneel heeft begeleid en nog doet. 
 

‹ Terug