Heupklachten

Wat zijn heupklachten?
Bij heupklachten heeft u pijn in of rondom uw heup(en). De pijn kan ook optreden bij de liezen, de bilspier of de heupslijmbeurs.

Wat zijn de symptomen en oorzaken?
De klachten ontstaan geleidelijk en worden steeds erger. De pijn wordt heviger bij belasting. Soms kunnen de heupproblemen zelfs 's nachts pijn veroorzaken. Meestal zijn heupklachten een gevolg van overbelasting.

Wat is de behandeling van heupklachten? 
De behandeling is afhankelijk van de oorzaak van uw klacht. Veel voorkomende behandelingen zijn het soepel maken van de spieren (massage), dry-needling, taping en oefentherapie. Meestal bestaat de oefentherapie uit gerichte krachtoefeningen voor de omliggende spieren en uit stabiliteitstraining.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk
De fysiotherapeuten van Hofmans van Benthum proberen allereerst vast te stellen waardoor de heupklachten veroorzaakt worden. Dan kan de behandeling gericht worden op het wegnemen van deze oorzaak. We geven voor elke klacht gerichte adviezen en stellen een behandelplan op maat op.

Vergoeding & verwijzing
Bij heupklachten heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug