Maak kennis met: Diëtist en FitCoach Demi

Donderdag 13 april 2023

Ik ben Demi van Gaal (1998). Ik ben opgegroeid in Sint Agatha en sinds juli 2022 woon ik samen met mijn vriend in Oeffelt. Samen hebben wij een volle agenda van werk, klussen maar vooral ook leuke dingen doen met familie en vrienden. Daarnaast ben ik regelmatig te vinden op de dansvloer en in het zwembad. Ook trek ik graag mijn wandelschoenen aan om een flink stuk te wandelen en in de winter gaan we graag op wintersport. 

In 2017 ben ik afgestudeerd als bewegingsagoog en vanaf toen werkzaam geweest als sportinstructeur binnen een fitnesscentrum. Hier heb ik veel ervaring op mogen doen als bewegingsagoog. Na deze opleiding ben ik gestart met de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waarvoor ik met heel veel trots afgelopen oktober (2022) mijn diploma in ontvangst heb mogen nemen en ik mijzelf diëtist mag noemen. 

Tijdens mijn studies heb ik in diverse settingen stage mogen lopen met doelgroepen van jong tot oud. Uit deze ervaring kwam een sterke voorkeur voor de jongste doelgroep naar voren. Hierdoor ben ik de verdiepende studie tot kinderdiëtist gaan volgen en deze heb ik in april 2023 succesvol afgerond. Het doel van de behandeling als diëtist is het begeleiden in voeding en eetgewoonten, daarnaast is diëtetiek ook gericht op het verhelpen of verminderen van klachten welke samenhangen met voeding of door voeding beïnvloedbare ziekten of klachten. 

Inmiddels werk ik vanaf juni 2022 bij Hofmans van Benthum. Op de Lavendel als FitCoach en als diëtist op de locatie Beugen. Ik vind het erg leuk als mensen uiteindelijk eigen doelen bereiken door vooral persoonlijke inzet in combinatie met een helpende hand van mij. Ik probeer altijd een passend plaatje te maken op iedereen persoonlijk om zo het beste naar boven te halen, het mooiste is natuurlijk als ik het doel samen met de persoon op kan stellen. Daarnaast is het overdragen van mijn kennis aan mensen ook een van de aspecten die mijn werk als FitCoach en diëtiste erg leuk maken. 

Binnen Hofmans van Benthum werk ik veel samen met de collega's van fysiotherapie en de leefstijlcoach. Door een goede samenwerking kunnen de collega's en ik een heel mooi aandeel leveren in de gezondheid.