Geen contract in 2023: ENO en Zorg&Zekerheid

Vrijdag 16 december 2022

Geen contract in 2023: ENO en Zorg&Zekerheid
Wij hebben het contractvoorstel van ENO in 2022 niet getekend. Dit zal in 2023 ook zo zijn voor zorgverzekeraar Zorg&Zekerheid.

Waarom? 
Zorgverzekeraars bieden fysiotherapeuten al jaren te lage contracten aan. Een onafhankelijk kostprijsonderzoek in opdracht van de Nederlandse Zorgautoriteit in 2013 maakte destijds al bekend dat de vergoeding voor een fysiotherapeutische behandeling ongeveer tien euro onder kostprijs lag. Dat is sindsdien niet gecorrigeerd, net als de inflatie index. Daar staat tegenover dat de administratieve lasten fors zijn toegenomen. Daarom zijn wij gedwongen om steeds kritischer naar de contracten te kijken die wij krijgen aangeboden. Voor een enkele zorgverzekeraar (ENO en Zorg&Zekerheid) betekent dit dat wij geen overeenkomst meer met hen aangaan. Als u toch bij hen verzekerd bent, betekent dat u van ons een nota krijgt die u vervolgens zelf bij uw zorgverzekeraar moet indienen. Hiervan krijgt u een gedeelte vergoed.

Op deze manier krijgen wij toch een redelijk tarief waarmee wij de fors stijgende kosten het hoofd kunnen bieden en kunnen blijven investeren in onze praktijk en onze medewerkers. Daarmee hopen wij de zorg te kunnen blijven bieden die u verdient. Hopelijk kijkt u ook steeds kritischer naar de zorgverzekering die u kiest. U mag elk jaar overstappen. Dit doet u in de periode december - januari.

Alle klanten die verzekerd zijn (geweest) bij Zorg&Zekerheid hebben van ons een e-mail ontvangen met daarin een uiteenzetting van onze keuze en de alternatieven die wij aanraden.