Update corona maatregelen 24 maart

Dinsdag 24 maart 2020

Zoals gisteren in de persconferentie duidelijk naar voren kwam, zijn er nieuwe aangescherpte maatregelen van kracht gegaan om met name de kwetsbare groepen te beschermen tegen het coronavirus. Dit betekent voor onze praktijk dat wij vandaag besloten hebben per direct alle geplande afspraken om te zetten naar videobelafspraken/E-consulten. Alle patiënten met een lopende afspraak worden persoonlijke benaderd door hun therapeut om de wijzingen die voor hun gelden te bespreken. U krijgt dan een behandelplanvoorstel van ons.

Indien het niet mogelijk is om een videobelafspraak te plannen, volgen wij een stappenplan om te bepalen of de behandeling alsnog op de praktijk kan plaatsvinden. Dit stappenplan is opgesteld door onze beroepsvereniging en is bedoeld om alleen medisch noodzakelijke behandelingen voort te zetten. Als uw therapeut besluit via het stappenplan dat dit het geval is en u op de praktijk behandeld gaat worden, zullen hier de nodige voorzorgsmaatregelen voor genomen worden. Denk hierbij aan zoveel mogelijk 1,5m afstand, handschoenen en een mondkapje. Bij voorkeur komt u dan ook alleen naar de afspraak.

Wij nemen nog steeds nieuwe klachten aan. Dus wanneer u zich aanmeld met een nieuwe klacht, wordt de intake door middel van een videobelafspraak afgenomen. Tijdens deze intake wordt bepaald, middels het stappenplan, of een afspraak op de praktijk voor lichamelijke onderzoek noodzakelijk geacht wordt en of u dus naar de praktijk kunt komen. Indien dit niet het geval is, wordt er met een gezocht naar een passende oplossing. 

Heeft u vragen of het videobellen? Of andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Hopende op uw begrip.

Team Hofmans van Benthum