Inloopspreekuur podotherapie

Hielspreekuur met podotherapie Hermanns

Het Hielspreekuur is een combinatie spreekuur met een podotherapeut van Podotherapie Hermans en Fysiotherapie Hofmans van Benthum. 
Het hielspreekuur is bedoeld voor patiënten van 12 jaar en ouder met kortdurende of langdurige hielklachten. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Peesplaatirritatie (Fascitis Plantaris)
  • Hielspoor (Calcificaties in Fascia Plantaris)
  • Beklemming voetzenuw (Tarsaal Tunnel Syndroom)
  • Langdurige achillespeesklachten
  • Vage hielklachten
  • Vetlichaam verdunning (Degenereatief fadPad)  

Aan de hand van een vraaggesprek (anamnese), onderzoek (voetdruk meting en eventueel echografie) wordt een persoonlijke behandelplan gemaakt. We bepalen in samenspraak met u of er een fysiotherapeutische én podotherapeutische behandeling nodig is, of dat één van de twee voldoende is.  

Samenwerking.
Hielklachten zijn veelvoorkomende klachten. Het zijn vaak complexe klachten wat vaak resulteert in een langdurig traject. Door vanaf de intake samen te werken stemmen we de fysio- en podotherapeutische behandelingen op elkaar af om u zo goed mogelijk te helpen en van optimale zorg te voorzien.

Vergoeding & verwijzing
Voor het inloopspreekuur heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie en/of podotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De fysiotherapeutische kosten kunt u hier vinden. Voor de kosten van Hermanns kunt u hier klikken en wordt u verwezen naar hun website.

Waar & wannneer?
Dinsdagochtend, 8.30 – 9.30 uur (op afspraak)

Locatie Medipoort
Spinding 13
5431 SN Cuijk
0485 751 441 (fysiotherapie Hofmans van Benthum)
085 053 00 33 (podotherapie Hermanns)

‹ Terug