Echo

Wat is echografie?
Echografie is een middel om spieren, pezen, botten en banden in beeld te brengen. De vermoedens van de fysiotherapeut op basis van eerder gedaan onderzoek, bijvoorbeeld bij een scheurtje in de spier, kunnen erdoor bevestigd worden. Ook kan door middel van een echografie de ernst van het letsel worden bepaald.

Wanneer echografie?
Echografie is een diagnostisch middel en dus geen behandeling op zich. Wanneer de fysiotherapeut zijn vermoedens wil bevestigen, kan hij een echo maken. Door middel van een echo kunnen de ernst en de locatie van een klacht in beeld gebracht worden.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk – Pees Revalidatiecentrum
Op de locaties Lavendel en Medipoort worden echo's gemaakt. Dit wordt gedaan door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Bij Hofmans van Benthum is Sjors Hofmans de gespecialiseerde echografist. Op Medipoort wordt de echo ook gebruikt om EPTE-behandelingen uit te voeren als onderdeel van ons peesrevalidatieconcept.

Vergoeding & verwijzing
Voor echografie heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Er worden geen extra kosten gerekend voor het maken van een echo, tenslotte is het een diagnostisch middel en besluit de therapeut zelf of dit zinvol en mogelijk is.

Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. U fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug