Mindfulness

Heeft u behoefte aan meer rust? Dwalen uw gedachten steeds af en moet u altijd van alles van uzelf? Of ervaart u regelmatig spanningsklachten in de nek-schouderregio, bent u een chronische pijnpatiënt of heeft u last van somberheid? Misschien is deze mindfulness training iets voor u! 

De mindfulness cursus is een aandachttraining waarbij u leert om met een nieuwsgierige blik uw aandacht te richten op wat er nu gebeurt, zonder daar iets aan te willen veranderen. Zonder te piekeren over wat er is gebeurd. U leert naar uzelf te kijken met een vriendelijke en niet oordelende blik. U observeert uw gedachtes, gevoelens en lichamelijke gewaarwording zonder invulling van het oordelende brein. 

Uit onderzoek blijkt dat men na acht weken al meer geluk, empathie en zelfcompassie ervaart. Om dit zelf te gaan ervaren zult u dagelijks 30-45 minuten oefeningen moeten toepassen in het dagelijks leven. 

Inhoud cursus
Iedere training komt er een thema aan bod, verdeeld in twee blokken van vier weken: 

Blok 1:
Aandacht leren schenken aan verschillende aspecten van uw binnen- en buitenwereld. U leert 3-minuten-ademruimte-meditatie om specifieke vaardigheden dagelijks vast te houden. Zo voorkomt u dat de geest met u op de loop gaat. 

 

Les 1 Herkennen van automatismen
Les 2 Herkennen van automatismen
Les 3 Verdeelde gedachte naar een punt brengen
Les 4 Afkeer herkennen, afstand nemen tot gedachtes

Blok 2:
U leert praktische manieren om gedachtes zoals mentale gebeurtenissen te zien. Het helpt een houding van acceptatie, compassie en empathie voor uzelf en andere te ontwikkelen. 
 

Les 5 Toelaten en accepteren wat er is 
Les 6 Gedachten zijn geen feiten 
Les 7 Zelfzorg
Les 8 Het geleerde vasthouden en uitbreiden 


Als naslagwerk is er de mogelijkheid om in te loggen op een site waar je alle theorie kunt nalezen en waar enkele meditaties op staan om zelf te oefenen. 

Hofmans van Benthum | FysioCuijk
De cursus mindfulness start op (wordt nader bepaald i.v.m. het coronavirus) onderleiding van Ilse van Aarle.

Tijd 19:00 uur tot 21:00 uur
Data blok 1 n.t.b.
Data blok 2 n.t.b.
Deelnemers Groepsvorm
Kosten € 250,-
Locatie Medipoort
Aanmelden info@hofmansvanbenthum.nl


De curus Mindfulness valt niet onder reguliere fysiotherapie, u krijgt een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen.

Heeft u interesse? Meld je dan nu aan via de mail info@hofmansvanbenthum.nl, via het contactformulier op de website of bel naar onze praktijk tel 0485-751441.