Training bij COPD fysio Cuijk

training bij copd

Waarom training bij COPD?
Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? Dan heeft u misschien de neiging om beweging te vermijden. U denkt op deze manier uw benauwdheid tegen te gaan. Maar het omgekeerde is waar!
Juist als u chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD) is bewegen extra belangrijk. Als u minder beweegt, krijgt u eerder klachten. Bovendien nemen uw mogelijkheden steeds verder af.
Speciaal voor mensen met COPD heeft Hofmans van Benthum een trainingsprogramma. Tijdens het programma krijgt u begeleiding van een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD. Hij begeleidt u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert training bij COPD u op?
Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U bent minder benauwd, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord bewegen.

Waaruit bestaat training bij COPD?
Voor de start van het programme stelt de fysiotherapeut u een aantal vragen. Ook krijgt u een lichamelijk onderzoek. Zo bepaalt de fysiotherapeut waaraan u tijdens het trainingsprogramma vooral aan zal werken. Hij doet dat altijd in overleg met u!
De fysiotherapeut stelt behandeldoelen op. Voor elk behandeldoel kiest hij een methode die past bij uw persoonlijke situatie. Tijdens het programma doet u onder andere oefeningen die uw algehele fitheid en uithoudingsvermogen verbeteren. Ook de dagelijkse activiteiten die voor u lastig zijn, komen aan bod. Maar het gaat vooral om de vraag: hoe kunt u lichamelijk activiteit in uw dagelijks leven inpassen.
Heeft u problemen met slijm opgeven? Dan leert de fysiotherapeut u een effectieve manier van slijm losmaken en huffen of hoesten. Door ademhalingsoefeningen kan uw kortademigheid afnemen.