behandeling bij duizeligheid fysio Cuijk

duizeligheid

Wat is duizeligheid?
Het is lastig om te omschrijven wat duizeligheid precies is. Meestal voelt u zich vreemd in de ruimte waarin u zich bevindt. Het lijkt alsof de ruimte beweegt. In het echt is dat natuurlijk niet zo. Er zijn veel verschillende vormen van duizeligheid. De fysiotherapeut kan twee vormen daarvan behandelen. Namelijk BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid) en Dizziness.

BPPD
Bij Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid krijgt u aanvallen van duizeligheid. Die aanvallen komen vooral voor als u van positie verandert. U gaat bijvoorbeeld zitten nadat u gelegen heeft. Of u draait zich om in bed. Deze vorm van duizeligheid ontstaat als de oorsteentjes in het binnenoor losraken. Dat verstoort de manier waarop u bewegingen van uw hoofd waarneemt. Deze storing zorgt voor duizeligheid.

Dizziness
Bij Dizziness heeft u een licht gevoel in het hoofd. Dat gevoel kan ontstaan als de nekwervels niet helemaal goed bewegen. Een andere naam voor Dizziness is dan ook Cervicogene Duizeligheid.

Wat merkt u van duizeligheid?
BPPD:
Korte, heftige aanvallen van duizeligheid. Meestal duren deze aanvallen niet langer dan een minuut. De aanvallen komen vaak op als u zich omdraait in bed, omhoog kijkt of bijvoorbeeld van een liggende stand gaat zitten.
Dizziness:
Bij Dizziness voelt u zich licht in het hoofd. De duizeligheid is constant, maar niet zo heftig. Vaak heeft u ook nekpijn en kunt u uw hoofd niet goed draaien.

Wat kunnen we doen aan duizeligheid?
Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van BPPD en Dizziness. De behandeling van BPPD bestaat uit het aanleren van een specifieke oefening die duizeligheid verhelpt. Heeft u last van Dizziness? Dan kan de manueel therapeut u behandelen met reguliere manuele therapie in combinatie met specifieke oefentherapie.