Behandeling etalagebenen fysio Cuijk

claudicatio (etalagebenen)

Wat is Claudicatio (etalagebenen)?
Bijna iedereen die ouder wordt krijgt te maken met bloedvatvernauwing of arteriosclerose. De bloedvaten worden geleidelijk minder elastisch, stug en dik. Het bloed voert vetten en kalk aan. Dat wordt aan de binnenkant van de slagader afgezet. Daardoor raakt wand van de slagader beschadigd. Bovendien worden de bloedvaten nauwer. Uiteindelijk kan een flinke vernauwing ontstaan: een stenose.

Wat merkt u van Claudicatio (etalagebenen)?
Problemen met de bloedvaten kunnen op verschillende plekken in het lichaam voorkomen. Daardoor komen ze ook op verschillende manieren tot uiting. Bij etalagebenen, of claudicatio intermittens, stroomt het bloed in de benen niet goed door. Hierdoor krijgen mensen pijn tijdens het lopen. De pijn gaat pas over als ze even stoppen (‘een etalage bekijken’). Sommige mensen proberen zelfs zo min mogelijk te lopen.

Wat is de behandeling van etalagebenen?
De therapeuten van Fysiotherapie Hofmans van Benthum Cuijk helpen u om met Claudicatio zo lang mogelijk pijnvrij te lopen. Daarvoor krijgt u looptraining. Zo werkt u zelf aan uw herstel en kunt u een operatie uitstellen of zelfs voorkomen. Ook aan uw algehele conditie besteden de fysiotherapeuten aandacht. U krijgt begeleiding bij het verbeteren van uw conditie. Ook het krijgen en vasthouden van een gezonde leefstijl komt aan de orde.

Maak telefonisch een afspraak: 0485-751441
Of Online : Klik hier

Wilt u meer informatie over etalagebenen? Kijk dan op www.claudicationet.nl.