Behandeling voetklachten fysio Cuijk

voetklachten

Wat zijn voetklachten?
Onze voeten – vaak een beetje verwaarloosd – zijn onmisbaar bij het (hard)lopen. Ze zijn het fundament van ons lichaam en hebben veel te verduren. Voeten hebben een uitermate complexe anatomie. Daarom zijn ze kwetsbaar voor overbelasting en instabiliteit.

Wat merkt u van voetklachten?
Enkele voorbeelden van klachten die u kunt krijgen aan uw voet zijn hielspoor, achillespeesontsteking, doorgezakte enkels, doorgezakte voorvoet, gewrichtspijn, pees- en bandenpijn.

Wat is de behandeling van voetklachten?
De fysiotherapeuten van Hofmans van Benthum starten de behandeling altijd met een gerichte analyse van uw klachten. We bekijken hoe de klachten zijn ontstaan en welke persoonlijke kenmerken daarbij een rol speelden. Daarna doen we een lichamelijk onderzoek.
Op basis van deze analyse beslissen wij samen of en op welke manier we u gaan behandelen. De behandeling kan bestaan uit Medical Taping, massage van spieren, drukpuntenmassage, oefentherapie of training en advies over herstel en belasten. Soms werken we daarbij samen met andere therapeuten. Bijvoorbeeld met de manueel therapeut die uw wervelkolom kan beoordelen. Of met de podotherapeut, die bekijkt of een orthese of steunzool nodig is.