Opening Medipoort

2 oktober 2017

Vanaf vandaag zitten wij ook op onze nieuwe locatie in ‘Medipoort’, Spinding 13 in Cuijk!

Wij zijn daar gewoon te bereiken op het zelfde telefoonnummer: 0485-751441

foto van Fysio Cuijk.

Start Club-Health seizoen 2017-2018

11 september 2017

Deze week starten Sjors Hofmans, Joris Reijnen en Cas Frederix weer met Club-Health.

Sjors Hofmans zal bij JVC Cuijk elke donderdag van 17:30 tot 18:30 een gratis inloopspreekuur houden voor alle JVC leden met een sportblessure (in de medische ruimte in kleedkamer 12).

Joris Reijnen zal op de dinsdagen van 18:30 tot 19:30 bij Civicum een gratis inloopspreekuur houden voor Civicum en SIOL leden (in het clubhuis van Civicum).

Cas Frederix zal op de donderdagen van 18:30 tot 19:00 bij VIOS’38 in Beugen een gratis inloopspreekuur houden in het verzorgingslokaal voor alle leden van de club.

De spreekuren zullen tot de winterstop wekelijks doorgang vinden.

Voor meer informatie: Klik hier

 

Opening nieuwe, derde locatie vanaf 1 oktober 2017!

7 augustus 2017

Eindelijk is het zover, het is nu officieel, wij gaan onze derde locatie openen! Vanaf 1 oktober zullen wij ook te vinden zijn in ‘Medipoort’ Cuijk (Spinding 13). Hier zullen we samen met de huisartsen van de “Valuwe”, de Apotheek en vele andere zorgverleners een voor Cuijk uniek gezondheidscentrum gaan realiseren.
Momenteel wordt daar druk geklust om dit multidisciplinaire (medische) centrum op tijd klaar te hebben.

Wij hebben er heel veel zin in om daar te starten!

De komende tijd houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen via facebook….!

Tot die die tijd kunt u uiteraard gewoon een afspraak maken op onze huidige locaties in Cuijk of in Beugen.

foto van Fysio Cuijk.

Begeleiding COPD patienten

23 juni 2017

Deze week in De Maas Driehoek:

CUIJK | Traplopen, jezelf aankleden, boodschappen doen of met je kleinkinderen spelen – deze alledaagse zaken zijn vaak ontzettend lastig als je COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) hebt. Deze chronische longaandoening beschadigt de longen, waardoor ademen moeilijker is en je minder energie hebt; de kwaliteit van leven neemt af. Dat hoeft niet. Bij Fysiotherapie Hofmans van Benthum hebben ze daarom op maat begeleiding voor COPD-patiënten.

Fysiotherapeuten Remko van Lieshout en Joris Reijnen hebben zich gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met COPD. Maar wat is dat nu precies? Van Lieshout legt uit: “COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij die eerste zijn je bronchiën – de vertakkingen van de luchtpijp naar je longen – steeds ontstoken. Daardoor maakt je lichaam meer slijm aan, vernauwen de luchtwegen en is ademhalen lastiger. Bij longemfyseem gaan longblaasjes langzaam verloren, dat maakt de opname van zuurstof in het bloed steeds moeilijker. Hierdoor kun je het benauwd krijgen. In Nederland hebben zo’n 600.000 mensen COPD; met name op latere leeftijd komt deze aandoening vaker voor. Heel vaak is roken de oorzaak.”

Fysiotherapie Hofmans van Benthum.

Vierdaagse behandelingen Beugen

16 juni 2017

De vierdaagse staat weer voor de deur! Nog enkele weken te gaan….! Zoals elk jaar proberen wij ons steentje bij te dragen middels het ‘Vierdaagse Pakket’.

Op de wandeldagen word je behandeld aan blaren, spierproblemen of andere klachten. Of je wordt geholpen middels een ontspannende massage zodat je de volgende dag weer van start kunt gaan!

Omdat de pakketten erg in trek zijn hebben wij extra plekken gecreëerd, in Beugen is er nog plek!

Neem telefonisch contact op voor de mogelijkheden!

Wij wensen alle wandelaars veel plezier en succes met de voorbereidingen!

foto van Fysio Cuijk.

Beurs Gezond Gezin zaterdag 13 mei

4 mei 2017

Onze kinderfysiotherapeut Marieke van Gelder zal aanwezig zijn op de Beurs Gezond Gezin bij van der Valk Hotel Cuijk op zaterdag 13 mei om al uw vragen te beantwoorden of u van informatie te voorzien.
Zij kan laten zien wat de kinderfysiotherapeut zoal doet en wat we wellicht voor u kunnen betekenen.
Er zijn verschillende materialen te zien en u kunt beelden bekijken van bewegingsvaardigheden die geoefend worden, zodat u kan zien hoe er te werk wordt gegaan. Voor de kleinsten zal er een parcours liggen om onder toezicht van de ouders spelenderwijs te bewegen.

Toegang: Gratis!

Voor meer informatie: Beurs Gezond Gezin

foto van Vereniging Gezond Gezin.

INLOOPSPREEKUUR KINDERFYSIOTHERAPIE

17 maart 2017

Stel vrijblijvend uw vragen over de motoriek van uw kind!

Elke maandag van 09:00-10:00 uur.
In onze praktijk (locatie) Cuijk.

foto van Fysio Cuijk.

Aangepaste openingstijden carnaval

27 februari 2017

Fijne carnaval gewenst voor alle vierders! Hos met mate…!

Onze aangepaste openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag: 12:30-21:00 uur, geen inloopspreekuur van 17:00-18:00 uur.

Fijne Carnaval

 

Telefonische weer bereikbaar!

24 februari 2017

De storing op het Ziggo netwerk is verholpen, onze praktijk is telefonisch weer goed bereikbaar.

Onze excuses voor het ongemak!

Fysiotherapie Hofmans van Benthum opent in Beugen

30 december 2016

BEUGEN | Fysiotherapie Hofmans van Benthum opent de deuren in Beugen. In het nieuwe jaar kan iedereen terecht voor fysiobehandelingen in de praktijk in Multifunctioneel Centrum Het Kruispunt. Fysiotherapeut Cas Frederix – zelf opgegroeid in het dorp – zal deze vestiging gaan runnen. “Vanaf maandag 2 januari is iedereen van harte welkom bij Fysio Beugen.”

Met de komst van de fysiopraktijk wordt het voorzieningenniveau in Beugen weer naar een hoger niveau getild. “Voortaan hoeven de bewoners dus niet meer naar Cuijk of Boxmeer. Ze kunnen hier terecht op een centraal gelegen plek, met parkeerplaatsen voor de deur en perfecte toegankelijkheid voor mindervaliden. Zelf niet in de gelegenheid om langs te komen, dan komen we gewoon aan huis”, vertelt Frederix enthousiast. De praktijk biedt een breed dienstenpakket aan. “We hebben in Cuijk een groot team, die allen zeer flexibel zijn. Als het nodig is, komen de specialisten dus gewoon naar Beugen.”

Inloopspreekuur
Dankzij de ruime openingstijden – ook in de avond – is er voor iedereen wel een geschikt moment te vinden voor een behandeling bij Fysio Beugen. Op maandag kan iedereen langskomen tijdens het inloopspreekuur.
Frederix schetst een aantal situaties waarin dat erg fijn is: “Je kunt bijvoorbeeld naar een blessure laten kijken die je in het weekend hebt opgelopen. En als je je zorgen over een bepaalde klacht maakt, hoef je ook niet te blijven piekeren, maar kom je gewoon langs. Iedereen is tijdens het inloopspreekuur welkom. Een doorverwijzing van de huisarts of specialist is meestal niet nodig. Ook niet bij een gewone doordeweekse afspraak.”

Samenwerkingen
In Beugen is het team van Hofmans van Benthum al lang geen onbekende meer. Niet alleen is Frederix er opgegroeid; de praktijk heeft ook al jaren een samenwerking met de plaatselijke voetbalvereniging VIOS’38. Frederix vertelt: “Op donderdag ben ik aanwezig bij de training als medisch verzorger. Ik behandel dan niet alleen blessures, maar mag van de trainer ook preventief ingrijpen. We doen vanuit Hofmans van Benthum daarnaast alle conditietesten van de selectiespelers.” Enthousiast vertelt de jonge fysiotherapeut verder: “Nu we ook een vestiging in Beugen hebben, willen we dit soort samenwerkingen uitbreiden. Niet alleen met andere (sport)verenigingen, maar ook met het lokale bedrijfsleven. Bij ondernemers kunnen we bijvoorbeeld langskomen voor een werkplekonderzoek, zodat elke medewerker voortaan in de perfecte houding zijn of haar werk kan uitvoeren.”

Zorgverzekering
Nu het einde van het jaar nadert, heeft Frederix ook nog een tip voor de lezers. “Op dit moment veranderen veel mensen van zorgverzekeraar. Verwacht je het aankomende jaar behandelingen bij de fysiotherapeut, dan is het goed om te kijken hoeveel bezoeken er worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit aantal varieert sterk per verzekeraar. Kijk daar dus goed naar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan”, tipt hij. “Mochten wij opvallende zaken zien of horen vanuit de branche, dan delen wij deze natuurlijk via de Facebook-pagina van Fysio Cuijk.”
Info of afspraak maken? Bel (0485) 75 14 41, info@fysiobeugen.nl of surf naar www.fysiobeugen.nl.