Beste wensen voor 2018!

4 januari 2018

Wij wensen iedereen een gezond & sportief nieuwjaar!

Verschillen tussen zorgverzekeringen in 2018 hoger dan ooit tevoren

17 november 2017

Maandag 13 november in AD.nl:

De onderlinge verschillen tussen zorgverzekeringen zijn nog nooit zo groot geweest als volgend jaar. Voor de duurste verzekering (De Amersfoortse) betaal je straks 380 euro meer dan voor de goedkoopste (Zekur).

Voor vandaag moesten alle zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden voor 2018 bekend maken. Gemiddeld gezien gaan de meeste premies van de zorgverzekeringen met twee euro omhoog. De onderlinge verschillen tussen de verzekeringen worden echter groter, blijkt uit onderzoek van ZorgKiezer.nl.

Zo verlaagt de kleinste verzekeraar van Nederland (Salland uit Deventer) de premie voor de basisverzekering met 11,45 euro, terwijl Promovendum (gericht op hoger opgeleiden) de premie met 10 euro omhoog gooit.

Dat de premies bij veel verzekeraars niet zijn gestegen, komt onder meer omdat veel verzekeraars het mes in de aanvullende verzekeringen hebben gezet. Zo zijn in de nieuwe pakketten dikwijls de dekking van de meest uitgebreide pakketten van bijvoorbeeld fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen verlaagd.

De premie voor de basisverzekering ligt gemiddeld rond de 112 euro per maand. Dat is bijna 5 euro lager dan de premie die tijdens Prinsjesdag werd voorspeld.

Vergelijk op ZorgWijzer alle mogelijkheden.

Opening Medipoort

2 oktober 2017

Vanaf vandaag zitten wij ook op onze nieuwe locatie in ‘Medipoort’, Spinding 13 in Cuijk!

Wij zijn daar gewoon te bereiken op het zelfde telefoonnummer: 0485-751441

foto van Fysio Cuijk.

Start Club-Health seizoen 2017-2018

11 september 2017

Deze week starten Sjors Hofmans, Joris Reijnen en Cas Frederix weer met Club-Health.

Sjors Hofmans zal bij JVC Cuijk elke donderdag van 17:30 tot 18:30 een gratis inloopspreekuur houden voor alle JVC leden met een sportblessure (in de medische ruimte in kleedkamer 12).

Joris Reijnen zal op de dinsdagen van 18:30 tot 19:30 bij Civicum een gratis inloopspreekuur houden voor Civicum en SIOL leden (in het clubhuis van Civicum).

Cas Frederix zal op de donderdagen van 18:30 tot 19:00 bij VIOS’38 in Beugen een gratis inloopspreekuur houden in het verzorgingslokaal voor alle leden van de club.

De spreekuren zullen tot de winterstop wekelijks doorgang vinden.

Voor meer informatie: Klik hier

 

Opening nieuwe, derde locatie vanaf 1 oktober 2017!

7 augustus 2017

Eindelijk is het zover, het is nu officieel, wij gaan onze derde locatie openen! Vanaf 1 oktober zullen wij ook te vinden zijn in ‘Medipoort’ Cuijk (Spinding 13). Hier zullen we samen met de huisartsen van de “Valuwe”, de Apotheek en vele andere zorgverleners een voor Cuijk uniek gezondheidscentrum gaan realiseren.
Momenteel wordt daar druk geklust om dit multidisciplinaire (medische) centrum op tijd klaar te hebben.

Wij hebben er heel veel zin in om daar te starten!

De komende tijd houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen via facebook….!

Tot die die tijd kunt u uiteraard gewoon een afspraak maken op onze huidige locaties in Cuijk of in Beugen.

foto van Fysio Cuijk.

Begeleiding COPD patienten

23 juni 2017

Deze week in De Maas Driehoek:

CUIJK | Traplopen, jezelf aankleden, boodschappen doen of met je kleinkinderen spelen – deze alledaagse zaken zijn vaak ontzettend lastig als je COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) hebt. Deze chronische longaandoening beschadigt de longen, waardoor ademen moeilijker is en je minder energie hebt; de kwaliteit van leven neemt af. Dat hoeft niet. Bij Fysiotherapie Hofmans van Benthum hebben ze daarom op maat begeleiding voor COPD-patiënten.

Fysiotherapeuten Remko van Lieshout en Joris Reijnen hebben zich gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met COPD. Maar wat is dat nu precies? Van Lieshout legt uit: “COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij die eerste zijn je bronchiën – de vertakkingen van de luchtpijp naar je longen – steeds ontstoken. Daardoor maakt je lichaam meer slijm aan, vernauwen de luchtwegen en is ademhalen lastiger. Bij longemfyseem gaan longblaasjes langzaam verloren, dat maakt de opname van zuurstof in het bloed steeds moeilijker. Hierdoor kun je het benauwd krijgen. In Nederland hebben zo’n 600.000 mensen COPD; met name op latere leeftijd komt deze aandoening vaker voor. Heel vaak is roken de oorzaak.”

Fysiotherapie Hofmans van Benthum.

Vierdaagse behandelingen Beugen

16 juni 2017

De vierdaagse staat weer voor de deur! Nog enkele weken te gaan….! Zoals elk jaar proberen wij ons steentje bij te dragen middels het ‘Vierdaagse Pakket’.

Op de wandeldagen word je behandeld aan blaren, spierproblemen of andere klachten. Of je wordt geholpen middels een ontspannende massage zodat je de volgende dag weer van start kunt gaan!

Omdat de pakketten erg in trek zijn hebben wij extra plekken gecreëerd, in Beugen is er nog plek!

Neem telefonisch contact op voor de mogelijkheden!

Wij wensen alle wandelaars veel plezier en succes met de voorbereidingen!

foto van Fysio Cuijk.

Beurs Gezond Gezin zaterdag 13 mei

4 mei 2017

Onze kinderfysiotherapeut Marieke van Gelder zal aanwezig zijn op de Beurs Gezond Gezin bij van der Valk Hotel Cuijk op zaterdag 13 mei om al uw vragen te beantwoorden of u van informatie te voorzien.
Zij kan laten zien wat de kinderfysiotherapeut zoal doet en wat we wellicht voor u kunnen betekenen.
Er zijn verschillende materialen te zien en u kunt beelden bekijken van bewegingsvaardigheden die geoefend worden, zodat u kan zien hoe er te werk wordt gegaan. Voor de kleinsten zal er een parcours liggen om onder toezicht van de ouders spelenderwijs te bewegen.

Toegang: Gratis!

Voor meer informatie: Beurs Gezond Gezin

foto van Vereniging Gezond Gezin.

INLOOPSPREEKUUR KINDERFYSIOTHERAPIE

17 maart 2017

Stel vrijblijvend uw vragen over de motoriek van uw kind!

Elke maandag van 09:00-10:00 uur.
In onze praktijk (locatie) Cuijk.

foto van Fysio Cuijk.

Aangepaste openingstijden carnaval

27 februari 2017

Fijne carnaval gewenst voor alle vierders! Hos met mate…!

Onze aangepaste openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag: 12:30-21:00 uur, geen inloopspreekuur van 17:00-18:00 uur.

Fijne Carnaval