INLOOPSPREEKUUR KINDERFYSIOTHERAPIE

17 maart 2017

Stel vrijblijvend uw vragen over de motoriek van uw kind!

Elke maandag van 09:00-10:00 uur.
In onze praktijk (locatie) Cuijk.

foto van Fysio Cuijk.

Aangepaste openingstijden carnaval

27 februari 2017

Fijne carnaval gewenst voor alle vierders! Hos met mate…!

Onze aangepaste openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag: 12:30-21:00 uur, geen inloopspreekuur van 17:00-18:00 uur.

Fijne Carnaval

 

Telefonische weer bereikbaar!

24 februari 2017

De storing op het Ziggo netwerk is verholpen, onze praktijk is telefonisch weer goed bereikbaar.

Onze excuses voor het ongemak!

Fysiotherapie Hofmans van Benthum opent in Beugen

30 december 2016

BEUGEN | Fysiotherapie Hofmans van Benthum opent de deuren in Beugen. In het nieuwe jaar kan iedereen terecht voor fysiobehandelingen in de praktijk in Multifunctioneel Centrum Het Kruispunt. Fysiotherapeut Cas Frederix – zelf opgegroeid in het dorp – zal deze vestiging gaan runnen. “Vanaf maandag 2 januari is iedereen van harte welkom bij Fysio Beugen.”

Met de komst van de fysiopraktijk wordt het voorzieningenniveau in Beugen weer naar een hoger niveau getild. “Voortaan hoeven de bewoners dus niet meer naar Cuijk of Boxmeer. Ze kunnen hier terecht op een centraal gelegen plek, met parkeerplaatsen voor de deur en perfecte toegankelijkheid voor mindervaliden. Zelf niet in de gelegenheid om langs te komen, dan komen we gewoon aan huis”, vertelt Frederix enthousiast. De praktijk biedt een breed dienstenpakket aan. “We hebben in Cuijk een groot team, die allen zeer flexibel zijn. Als het nodig is, komen de specialisten dus gewoon naar Beugen.”

Inloopspreekuur
Dankzij de ruime openingstijden – ook in de avond – is er voor iedereen wel een geschikt moment te vinden voor een behandeling bij Fysio Beugen. Op maandag kan iedereen langskomen tijdens het inloopspreekuur.
Frederix schetst een aantal situaties waarin dat erg fijn is: “Je kunt bijvoorbeeld naar een blessure laten kijken die je in het weekend hebt opgelopen. En als je je zorgen over een bepaalde klacht maakt, hoef je ook niet te blijven piekeren, maar kom je gewoon langs. Iedereen is tijdens het inloopspreekuur welkom. Een doorverwijzing van de huisarts of specialist is meestal niet nodig. Ook niet bij een gewone doordeweekse afspraak.”

Samenwerkingen
In Beugen is het team van Hofmans van Benthum al lang geen onbekende meer. Niet alleen is Frederix er opgegroeid; de praktijk heeft ook al jaren een samenwerking met de plaatselijke voetbalvereniging VIOS’38. Frederix vertelt: “Op donderdag ben ik aanwezig bij de training als medisch verzorger. Ik behandel dan niet alleen blessures, maar mag van de trainer ook preventief ingrijpen. We doen vanuit Hofmans van Benthum daarnaast alle conditietesten van de selectiespelers.” Enthousiast vertelt de jonge fysiotherapeut verder: “Nu we ook een vestiging in Beugen hebben, willen we dit soort samenwerkingen uitbreiden. Niet alleen met andere (sport)verenigingen, maar ook met het lokale bedrijfsleven. Bij ondernemers kunnen we bijvoorbeeld langskomen voor een werkplekonderzoek, zodat elke medewerker voortaan in de perfecte houding zijn of haar werk kan uitvoeren.”

Zorgverzekering
Nu het einde van het jaar nadert, heeft Frederix ook nog een tip voor de lezers. “Op dit moment veranderen veel mensen van zorgverzekeraar. Verwacht je het aankomende jaar behandelingen bij de fysiotherapeut, dan is het goed om te kijken hoeveel bezoeken er worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit aantal varieert sterk per verzekeraar. Kijk daar dus goed naar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan”, tipt hij. “Mochten wij opvallende zaken zien of horen vanuit de branche, dan delen wij deze natuurlijk via de Facebook-pagina van Fysio Cuijk.”
Info of afspraak maken? Bel (0485) 75 14 41, info@fysiobeugen.nl of surf naar www.fysiobeugen.nl.

Stop MS Now – Steun Niki

23 december 2016

Even voorstellen
Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Niki van Eenbergen, 37 jaar en woon in Boxmeer. In 2003 (net na mijn studie op 23jarige leeftijd) werd bij mij MS geconstateerd. Op dat moment valt je hele wereld uit elkaar.20151219_093614643_ios

“Gelukkig door de steun van vrienden en familie heb ik het een plaats kunnen geven en mét MS het leven na studeren gestart. Dit komt en gaat, met op dat moment, kleine beperkingen waar je mee leert leven. Het gaat me goed en door mijn flinke doorzettingsvermogen lukt het. Een leuke baan, mooie lieve vrouw en 2 schatten van kinderen.”

Wat is MS?

Multiple sclerose is een zenuwslopende ziekte, die een enorme impact heeft op de patiënten. Voor veel mensen is MS een vrij onbekende ziekte. Zo denken veel mensen dat het een spierziekte is, maar dat is niet het geval. Het is namelijk een ziekte van het centrale zenuwstelsel

Zware terugval, en nu?
Eind vorig jaar kreeg ik de zwaarste terugval tot nu toe! Deze zorgde ervoor dat ik thuis kwam te zitten en ik me maximaal 1uur per dag een beetje kon inspannen.
Na 3 maanden thuis begin ik in januari 2016 weer met werken, nou ja een beetje dan. Dit startte met 1uur per dag en tegen de zomer 2016 weer bijna fulltime. Helaas was dit maar voor korte duur en kom ik in oktober weer thuis te zitten.

Wel of niet gaan voor HSCT?
Op dit moment worden stamceltransplantaties succesvol toegepast bij MS patiënten. Stamceltherapie is een zware behandeling, waar een zware chemo eerst je immuunsysteem afbreekt, waarna dit weer helemaal opnieuw wordt opgebouwd. Hierdoor wordt mijn MS stilgezet op het niveau van dat moment en gaat mijn gezondheid niet verder achteruit.
Als het vanaf hier alleen maar erger kan worden willen we dit gestopt hebben. En dit kan nu door een HSCT behandeling.

Niet vergoed… hoe verder?
Helaas wordt een HSCT behandeling niet vergoed in Nederland, dit wordt door de zorgverzekeraars niet gezien als officiële behandelmethode voor MS. Daar sta je dan…

Dit dwingt mij, en met mij vele anderen, om dit in het buitenland te laten doen. Gelukkig kan dit!! Dit betekent dat wij het hele traject van voorbereiden, financiering en nazorg zelf moeten regelen én financieren. De kosten voor deze behandeling en alles er omheen zijn ongeveer €50.000. Helaas hebben wij dit geld niet. We hopen door middel van crowdfunding en andere acties dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Wij gaan ervoor!
Wil jij ons ook helpen? Alle beetjes helpen……..

groetjes Niki, Kim, Jur en Isa.

Voor meer informatie klik hier

Steun Niki

U kunt uw donatie ook overmaken:
IBAN: NL31 RABO 0313 8300 96
bic/swift: RABONL2U
T.n.v.: Stop MS Now

Certificering PlusPraktijk

24 november 2016

Trots willen wij jullie meedelen dat wij afgelopen vrijdag onze certificering als PlusPraktijk opnieuw hebben weten te behalen met een maximale score!!

logo-plus-audit

Afgelopen week in De Maas Driehoek

26 oktober 2016

advertentie-handfysio-2016

Gratis totaal-screening zaterdag 10 september

8 september 2016

‘Zorgen jouw voeten ook voor knie-, heup-, rugklachten?

Doe de gratis totaal-screening van Fysiotherapie Hofmans van Benthum, Podotherapie Hermanns en Plugro Cuijk op zaterdag 10 september van 09.00 tot 12.00 uur in de fysiopraktijk op Lavendel 254 in Cuijk.

De podotherapeut maakt een digitale voetdrukmeting en meting van voet- en teenstand. Wij kijken naar de bewegelijkheid van de enkel en nemen een balanstest af. Plugro zal aanvullend advies over schoeisel geven.

Zien we u dan?!

 

 

 

Copa del Agatha 2016

11 augustus 2016

De Copa del Agatha beleeft dit weekend een heuse primeur. Nooit eerder in de inmiddels acht jaar dat het internationale A-juniorentoernooi wordt gehouden, keerde de toernooiwinnaar het jaar erop terug in Sint Agatha. Daar komt met Red Bull Brasil nu verandering in. De Brazilianen legden vorig zomer beslag op de beker en gaan op de grasmat van VCA voor titelprolongatie.

De Copa del Agatha kent ook in de aanloop naar het toernooi verschillende activiteiten. Zo kan op donderdag 11 augustus een training van Red Bull Brasil (10.30 uur) worden bijgewoond. Die avond trapt Jong JVC Cuijk om 18.30 uur af tegen Shanghai SIPG en om 20.30 uur neemt VCA 1 het op tegen Sendai FC uit Japan. Op vrijdag 12 augustus om 14.00 uur houdt de Copa del Agatha samen met de Voetbalschool Cuijk een voetbalclinic voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar en vanaf 19.30 uur ontspint zich de strijd om het Nederlands Kampioenschap Levend Tafelvoetbal (open inschrijving). Alle activiteiten zijn op het sportpark van VCA aan de Liesmortel in Sint Agatha.

Ook onze fysio’s zijn dit weekend aanwezig bij de Copa del Agatha voor ondersteuning bij eventuele blessures.

Meer informatie over het tournooi is te vinden op www.copadelagatha.nl, Facebook en Twitter.

 

Vierdaagse 2016

19 juli 2016

De 100ste editie van de Vierdaagse is vandaag van start gegaan.

Wij wensen alle lopers een goede, gezonde en plezierige wandeltocht toe, in het speciaal onze collega, diehard wandelaar Tiny!

Ook dit jaar is het Vierdaagse Pakket bij ons in trek. Wij gaan 3 avonden ervoor proberen te zorgen dat onze wandelaars zo optimaal mogelijk de Vierdaagse doorkomen!

Heel veel succes allemaal!