Opening nieuwe, derde locatie vanaf 1 oktober 2017!

7 augustus 2017

Eindelijk is het zover, het is nu officieel, wij gaan onze derde locatie openen! Vanaf 1 oktober zullen wij ook te vinden zijn in ‘Medipoort’ Cuijk (Spinding 13). Hier zullen we samen met de huisartsen van de “Valuwe”, de Apotheek en vele andere zorgverleners een voor Cuijk uniek gezondheidscentrum gaan realiseren.
Momenteel wordt daar druk geklust om dit multidisciplinaire (medische) centrum op tijd klaar te hebben.

Wij hebben er heel veel zin in om daar te starten!

De komende tijd houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen via facebook….!

Tot die die tijd kunt u uiteraard gewoon een afspraak maken op onze huidige locaties in Cuijk of in Beugen.

foto van Fysio Cuijk.

Begeleiding COPD patienten

23 juni 2017

Deze week in De Maas Driehoek:

CUIJK | Traplopen, jezelf aankleden, boodschappen doen of met je kleinkinderen spelen – deze alledaagse zaken zijn vaak ontzettend lastig als je COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) hebt. Deze chronische longaandoening beschadigt de longen, waardoor ademen moeilijker is en je minder energie hebt; de kwaliteit van leven neemt af. Dat hoeft niet. Bij Fysiotherapie Hofmans van Benthum hebben ze daarom op maat begeleiding voor COPD-patiënten.

Fysiotherapeuten Remko van Lieshout en Joris Reijnen hebben zich gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met COPD. Maar wat is dat nu precies? Van Lieshout legt uit: “COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij die eerste zijn je bronchiën – de vertakkingen van de luchtpijp naar je longen – steeds ontstoken. Daardoor maakt je lichaam meer slijm aan, vernauwen de luchtwegen en is ademhalen lastiger. Bij longemfyseem gaan longblaasjes langzaam verloren, dat maakt de opname van zuurstof in het bloed steeds moeilijker. Hierdoor kun je het benauwd krijgen. In Nederland hebben zo’n 600.000 mensen COPD; met name op latere leeftijd komt deze aandoening vaker voor. Heel vaak is roken de oorzaak.”

Fysiotherapie Hofmans van Benthum.

Vierdaagse behandelingen Beugen

16 juni 2017

De vierdaagse staat weer voor de deur! Nog enkele weken te gaan….! Zoals elk jaar proberen wij ons steentje bij te dragen middels het ‘Vierdaagse Pakket’.

Op de wandeldagen word je behandeld aan blaren, spierproblemen of andere klachten. Of je wordt geholpen middels een ontspannende massage zodat je de volgende dag weer van start kunt gaan!

Omdat de pakketten erg in trek zijn hebben wij extra plekken gecreëerd, in Beugen is er nog plek!

Neem telefonisch contact op voor de mogelijkheden!

Wij wensen alle wandelaars veel plezier en succes met de voorbereidingen!

foto van Fysio Cuijk.

Beurs Gezond Gezin zaterdag 13 mei

4 mei 2017

Onze kinderfysiotherapeut Marieke van Gelder zal aanwezig zijn op de Beurs Gezond Gezin bij van der Valk Hotel Cuijk op zaterdag 13 mei om al uw vragen te beantwoorden of u van informatie te voorzien.
Zij kan laten zien wat de kinderfysiotherapeut zoal doet en wat we wellicht voor u kunnen betekenen.
Er zijn verschillende materialen te zien en u kunt beelden bekijken van bewegingsvaardigheden die geoefend worden, zodat u kan zien hoe er te werk wordt gegaan. Voor de kleinsten zal er een parcours liggen om onder toezicht van de ouders spelenderwijs te bewegen.

Toegang: Gratis!

Voor meer informatie: Beurs Gezond Gezin

foto van Vereniging Gezond Gezin.

INLOOPSPREEKUUR KINDERFYSIOTHERAPIE

17 maart 2017

Stel vrijblijvend uw vragen over de motoriek van uw kind!

Elke maandag van 09:00-10:00 uur.
In onze praktijk (locatie) Cuijk.

foto van Fysio Cuijk.

Aangepaste openingstijden carnaval

27 februari 2017

Fijne carnaval gewenst voor alle vierders! Hos met mate…!

Onze aangepaste openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag: 12:30-21:00 uur, geen inloopspreekuur van 17:00-18:00 uur.

Fijne Carnaval

 

Telefonische weer bereikbaar!

24 februari 2017

De storing op het Ziggo netwerk is verholpen, onze praktijk is telefonisch weer goed bereikbaar.

Onze excuses voor het ongemak!

Fysiotherapie Hofmans van Benthum opent in Beugen

30 december 2016

BEUGEN | Fysiotherapie Hofmans van Benthum opent de deuren in Beugen. In het nieuwe jaar kan iedereen terecht voor fysiobehandelingen in de praktijk in Multifunctioneel Centrum Het Kruispunt. Fysiotherapeut Cas Frederix – zelf opgegroeid in het dorp – zal deze vestiging gaan runnen. “Vanaf maandag 2 januari is iedereen van harte welkom bij Fysio Beugen.”

Met de komst van de fysiopraktijk wordt het voorzieningenniveau in Beugen weer naar een hoger niveau getild. “Voortaan hoeven de bewoners dus niet meer naar Cuijk of Boxmeer. Ze kunnen hier terecht op een centraal gelegen plek, met parkeerplaatsen voor de deur en perfecte toegankelijkheid voor mindervaliden. Zelf niet in de gelegenheid om langs te komen, dan komen we gewoon aan huis”, vertelt Frederix enthousiast. De praktijk biedt een breed dienstenpakket aan. “We hebben in Cuijk een groot team, die allen zeer flexibel zijn. Als het nodig is, komen de specialisten dus gewoon naar Beugen.”

Inloopspreekuur
Dankzij de ruime openingstijden – ook in de avond – is er voor iedereen wel een geschikt moment te vinden voor een behandeling bij Fysio Beugen. Op maandag kan iedereen langskomen tijdens het inloopspreekuur.
Frederix schetst een aantal situaties waarin dat erg fijn is: “Je kunt bijvoorbeeld naar een blessure laten kijken die je in het weekend hebt opgelopen. En als je je zorgen over een bepaalde klacht maakt, hoef je ook niet te blijven piekeren, maar kom je gewoon langs. Iedereen is tijdens het inloopspreekuur welkom. Een doorverwijzing van de huisarts of specialist is meestal niet nodig. Ook niet bij een gewone doordeweekse afspraak.”

Samenwerkingen
In Beugen is het team van Hofmans van Benthum al lang geen onbekende meer. Niet alleen is Frederix er opgegroeid; de praktijk heeft ook al jaren een samenwerking met de plaatselijke voetbalvereniging VIOS’38. Frederix vertelt: “Op donderdag ben ik aanwezig bij de training als medisch verzorger. Ik behandel dan niet alleen blessures, maar mag van de trainer ook preventief ingrijpen. We doen vanuit Hofmans van Benthum daarnaast alle conditietesten van de selectiespelers.” Enthousiast vertelt de jonge fysiotherapeut verder: “Nu we ook een vestiging in Beugen hebben, willen we dit soort samenwerkingen uitbreiden. Niet alleen met andere (sport)verenigingen, maar ook met het lokale bedrijfsleven. Bij ondernemers kunnen we bijvoorbeeld langskomen voor een werkplekonderzoek, zodat elke medewerker voortaan in de perfecte houding zijn of haar werk kan uitvoeren.”

Zorgverzekering
Nu het einde van het jaar nadert, heeft Frederix ook nog een tip voor de lezers. “Op dit moment veranderen veel mensen van zorgverzekeraar. Verwacht je het aankomende jaar behandelingen bij de fysiotherapeut, dan is het goed om te kijken hoeveel bezoeken er worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit aantal varieert sterk per verzekeraar. Kijk daar dus goed naar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan”, tipt hij. “Mochten wij opvallende zaken zien of horen vanuit de branche, dan delen wij deze natuurlijk via de Facebook-pagina van Fysio Cuijk.”
Info of afspraak maken? Bel (0485) 75 14 41, info@fysiobeugen.nl of surf naar www.fysiobeugen.nl.

Stop MS Now – Steun Niki

23 december 2016

Even voorstellen
Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Niki van Eenbergen, 37 jaar en woon in Boxmeer. In 2003 (net na mijn studie op 23jarige leeftijd) werd bij mij MS geconstateerd. Op dat moment valt je hele wereld uit elkaar.20151219_093614643_ios

“Gelukkig door de steun van vrienden en familie heb ik het een plaats kunnen geven en mét MS het leven na studeren gestart. Dit komt en gaat, met op dat moment, kleine beperkingen waar je mee leert leven. Het gaat me goed en door mijn flinke doorzettingsvermogen lukt het. Een leuke baan, mooie lieve vrouw en 2 schatten van kinderen.”

Wat is MS?

Multiple sclerose is een zenuwslopende ziekte, die een enorme impact heeft op de patiënten. Voor veel mensen is MS een vrij onbekende ziekte. Zo denken veel mensen dat het een spierziekte is, maar dat is niet het geval. Het is namelijk een ziekte van het centrale zenuwstelsel

Zware terugval, en nu?
Eind vorig jaar kreeg ik de zwaarste terugval tot nu toe! Deze zorgde ervoor dat ik thuis kwam te zitten en ik me maximaal 1uur per dag een beetje kon inspannen.
Na 3 maanden thuis begin ik in januari 2016 weer met werken, nou ja een beetje dan. Dit startte met 1uur per dag en tegen de zomer 2016 weer bijna fulltime. Helaas was dit maar voor korte duur en kom ik in oktober weer thuis te zitten.

Wel of niet gaan voor HSCT?
Op dit moment worden stamceltransplantaties succesvol toegepast bij MS patiënten. Stamceltherapie is een zware behandeling, waar een zware chemo eerst je immuunsysteem afbreekt, waarna dit weer helemaal opnieuw wordt opgebouwd. Hierdoor wordt mijn MS stilgezet op het niveau van dat moment en gaat mijn gezondheid niet verder achteruit.
Als het vanaf hier alleen maar erger kan worden willen we dit gestopt hebben. En dit kan nu door een HSCT behandeling.

Niet vergoed… hoe verder?
Helaas wordt een HSCT behandeling niet vergoed in Nederland, dit wordt door de zorgverzekeraars niet gezien als officiële behandelmethode voor MS. Daar sta je dan…

Dit dwingt mij, en met mij vele anderen, om dit in het buitenland te laten doen. Gelukkig kan dit!! Dit betekent dat wij het hele traject van voorbereiden, financiering en nazorg zelf moeten regelen én financieren. De kosten voor deze behandeling en alles er omheen zijn ongeveer €50.000. Helaas hebben wij dit geld niet. We hopen door middel van crowdfunding en andere acties dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Wij gaan ervoor!
Wil jij ons ook helpen? Alle beetjes helpen……..

groetjes Niki, Kim, Jur en Isa.

Voor meer informatie klik hier

Steun Niki

U kunt uw donatie ook overmaken:
IBAN: NL31 RABO 0313 8300 96
bic/swift: RABONL2U
T.n.v.: Stop MS Now

Certificering PlusPraktijk

24 november 2016

Trots willen wij jullie meedelen dat wij afgelopen vrijdag onze certificering als PlusPraktijk opnieuw hebben weten te behalen met een maximale score!!

logo-plus-audit