Knieklachten

Wat zijn knieklachten?
De knie is een complex gewricht waarbij veel structuren aangedaan kunnen raken. Vaak ontstaan knieklachten door een incident, opgelopen tijdens het sporten of in het dagelijks leven. Er kunnen ook knieklachten ontstaan op basis van slijtage, dit noemen we dan knieartrose. Ook kunnen klachten optreden na een knieoperatie.

Wat zijn de symptomen en oorzaken?
Vaak geven knieklachten pijn bij belasting. In sommige gevallen kan ook de bewegelijkheid een probleem vormen, u kunt uw knie dan niet goed strekken of buigen. Bij letsel van de knie ontstaat er vaak ook vocht in de knie, de knie wordt dan dik. U kunt knieklachten ervaren door een incident of door een degeneratief proces (slijtage). Ook kunnen wij u helpen revalideren na een knieoperatie.

Wat is de behandeling van knieklachten?
In de meeste gevallen worden knieklachten bestreden met oefentherapie gericht op stabiliteit, mobiliteit en kracht. Wanneer het spiercorset van de knie een belemmering vormt, bijvoorbeeld door spierspanning, wordt dat meegenomen in de behandeling. Bij specifieke klachten zoals een jumpers knee is er de mogelijkheid om bij het Pees Revalidatiecentrum behandeld te worden.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk 
Bij Hofmans van Benthum hebben wij veel affiniteit met knieklachten en sportblessures. Alle fysiotherapeuten hebben ruime kennis van diverse klachten aan het kniegewricht. Daarnaast heeft Sjors Hofmans jarenlange ervaring als hoofdfysiotherapie bij RKC Waalwijk waar knieklachten aan de lopende band voorkwamen.

Cas van Ewijk is lid van het knienetwerk Brabant waarbij kniespecialisten uit de provincie Noord-Brabant expertise uitwisselen zodat hij uw knieklacht optimaal kan behandelen.
Naast Cas van Ewijk en Sjors Hofmans behandelen Pieter Fleuren en Joris Reijnen knieklachten in de praktijk.

De locaties van Hofmans van Benthum beschikken over een ruime oefenzaal met veel mogelijkheden om te trainen. U zult samen met de fysiotherapeut spierversterkende en stabiliteitsoefeningen uitvoeren. Daarnaast krijgt u tips over hoe u het beste in het dagelijks leven kunt omgaan met uw klachten.

Vergoeding & verwijzing 
Bent u geopereerd aan uw knie, dan heeft u een verwijzing nodig van de specialist. U heeft dan recht op onbeperkt fysiotherapie gedurende één jaar. Wel is het zo dat u de eerste twintig behandelingen zelf moet betalen, maar als u over een aanvullende verzekering  beschikt, dan worden deze twintig behandelingen daaruit vergoed.

Bij de meeste knieklachten zal een conservatief beleid gevoerd worden. Dat wil zeggen zonder operatieve ingreep. In dit geval is er geen verwijzing voor fysiotherapie nodig. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug