Vitaliteit & Leefstijl
bij Hofmans van Benthum

Kies voor een gezonde balans met onze begeleide leefstijl- en beweegprogramma’s.

Bij Hofmans van Benthum geloven we dat een vitale leefstijl voor iedereen belangrijk is. Een goede balans tussen bewegen en gezond eten is hierbij essentieel. Wij helpen jou om een gezonde leefstijl te ontwikkelen én te behouden.

Hofmans van Benthum heeft:

Diëtetiek

Onze diëtisten begeleiden mensen bij het verliezen of aankomen van gewicht. Daarbij geven ze voedingsadvies afgestemd op jouw leven.

Leefstijlcoaching

De professionele leefstijlcoaches van Hofmans van Benthum maken een plan op maat en helpen jou om een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

FysioVit

Met ons beweegprogramma FysioVit beweeg je onder begeleiding van onze Fitcoaches op de nieuwste EGYM-apparatuur in onze fitnessstudio.

GLI-Traject

Met onze gecombineerde leefstijl interventies CooL en Slimmer helpen onze leefstijlcoaches jou in 2 jaar aan een gezonde leefstijl.

  • Nieuwsbrief inschrijven

    Schrijf je direct in voor de Hofmans van Benthum nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van onze nieuwtjes, acties en evenementen!
  • FysioVit actie

    Maak kennis met ons beweegprogramma FysioVit en ga onder begeleiding van professionele FitCoaches aan de slag in onze E-Gym! Lees meer
  • Kies voor een gezonde leefstijl

    Start vandaag nog met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Onze diëtisten en leefstijlcoaches helpen jou om vitaal te worden én te blijven! Lees meer
1Wat is fysiotherapie?
Fysiotherapie is een breed vakgebied dat zich richt op het behandelen van diverse klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Of het nu gaat om herstel na een operatie, geleidelijk ontstane klachten of acute blessures, fysiotherapie biedt uitkomst. Met talloze specialisaties, zoals manuele therapie, sportfysiotherapie, handtherapie, kaakfysiotherapie, kinderfysiotherapie en oncologische fysiotherapie, streven fysiotherapeuten naar het optimaliseren van de mobiliteit en functie van spieren en gewrichten, maar ook naar pijnverlichting en het bereiken van uw doelstellingen. De behandeling is persoonlijk en doelgericht, waarbij de therapeut samen met de patiënt werkt aan het herstel en het verbeteren van de algehele gezondheid.
2Behandelmethoden en specialisaties
Om u zo volledig mogelijk van dienst te kunnen zijn, heeft Hofmans van Benthum veel specialismen in huis. Wij kunnen u helpen bij vrijwel alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dit kan zijn na een operatie, maar de klachten kunnen ook langzaam of acuut ontstaan. U kunt bij ons terecht voor onder andere manuele therapie, sportrevalidatie, kinderfysiotherapie en oncologische fysiotherapie. Onze experts hebben ook ruime ervaring in schouder- en peesklachten. Ook sportrevalidatie is een van onze specialiteiten. Ontdek hoe onze diverse specialisaties uw herstel kunnen bevorderen.
3Persoonlijke aanpak
Bij Hofmans van Benthum geloven we in een persoonlijke aanpak. Wij nemen de tijd om uw situatie te begrijpen. Vervolgens stellen we een diagnose en behandelplan op die aangepast is aan uw persoonlijke situatie, want elke situatie is anders. Het behandelplan bespreken we uitvoerig met u door zodat u weet wat u kunt verwachten. Of u nu herstelt van een blessure, werkt aan het verbeteren van mobiliteit of kampt met chronische pijn, wij zijn er om u te ondersteunen.
4Moderne technieken en apparatuur
Wij omarmen de nieuwste technieken en moderne apparatuur om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg ontvangt. Of het nu gaat om manuele therapie, oefentherapie of innovatieve behandelingen, wij streven naar effectieve en efficiënte resultaten. Wij werken nauw samen met onder andere de Technische Universiteit Eindhoven om innovaties te implementeren in onze behandelwijzen. Zo werken wij met cognitie tools om dubbeltaken aan te bieden, maar ook met een VR-bril.
5Preventieve zorg
Bij Hofmans van Benthum kijken we niet alleen naar het verhelpen van klachten, maar richten we ons ook op preventie. Onze fysiotherapeuten bieden advies en begeleiding om herhaling van klachten te voorkomen en helpen u bij het ontwikkelen en behouden van een gezonde levensstijl. Wij zetten in op een duurzame revalidatie van uw klacht en kijken daarom ook naar andere factoren zoals voeding en leefstijl.
6Vergoeding en verwijzing
U kunt zich bij ons altijd zonder verwijzing van een huisarts of specialist melden voor een consult. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Fysiotherapie valt buiten het basispakket, afhankelijk van uw indicatie, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt vinden op onze tarievenpagina.