Leefstijlcoaching

Wilt u uw gezondheid en welzijn verbeteren? Dan is leefstijlcoaching iets voor u. De leefstijlcoaches van Hofmans van Benthum helpen u om uw leefstijl op verschillende vlakken te verbeteren zodat u gezonder en vitaler in het leven staat.

1Wat is leefstijlcoaching?

Leefstijlcoaching is een vorm van coaching die mensen helpt om hun leefstijl te veranderen. Het doel is om mensen te helpen zich fitter en vitaler te voelen. Onze leefstijlcoaches creëren bewustzijn van factoren die invloed hebben op uw welzijn. Ze helpen u bij het maken van betere keuzes en brengen u de juiste kennis bij. Zo kunt u deze keuzes zelf weloverwogen maken. Onze leefstijlcoaches werken veel volgens het principe van gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), waarbij verschillende factoren aan bod komen.

2Leefstijlfactoren

Er zijn veel verschillende factoren die invloed hebben op uw gezondheid en welzijn. Onze leefstijlcoaches kijken samen met u naar deze factoren zodat jullie samen gericht te werk kunnen gaan om de beste resultaten te behalen.

Een aantal belangrijke factoren zijn:

Voeding Gezonde voeding vormt de basis van een gezonde levensstijl. Het eten van de juiste voeding in gebalanceerde porties ondersteunt uw energieniveau, immuunsysteem en gaat overgewicht tegen.

Beweging Naast voeding is beweging ontzettend belangrijk. Het bevordert niet alleen een gezond gewicht, maar heeft ook positieve impact op de mentale gezondheid. Daarnaast helpt het bij het voorkomen van diverse lichamelijke klachten die zijn toe te wijzen aan veel stilzitten.

Slaap Voldoende kwalitatieve nachtrust geeft energie. Gebrek hieraan heeft negatieve impact op de lichamelijke én mentale gezondheid.

Stress/ontspanning Ook stress heeft veel impact op hoe we ons voelen en kan zich uiten in mentale en lichamelijke klachten. Het verminderen van stress is een belangrijke factor binnen onze leefstijlcoaching. Ontspanning is daarbij belangrijk, Het geeft u tijd om uw hoofd leeg te maken en de batterij weer op te laden.

3Persoonlijke begeleiding op maat

Bij Hofmans van Benthum begrijpen we dat iedereen en elke situatie uniek is. De leefstijlcoachtrajecten zijn daarom gepersonaliseerd. Onze ervaren leefstijlcoaches bieden persoonlijke begeleiding op maat, afgestemd op uw behoeften en doelen om samen een gezondere levensstijl te creëren. Voor een leefstijlcoach in het Land van Cuijk bent u bij Hofmans van Benthum aan het juiste adres.

Wilt u meer weten over leefstijlcoaching? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.

4Onze specialisten

De leefstijlcoaches bij Hofmans van Benthum zijn:

  • Maarten Blondé
  • Isabeau Guelen
  • Ronda Steur

5Multidisciplinaire samenwerking

Een aantal belangrijke factoren bij leefstijlcoaching zijn voeding, beweging, slaap en stress/ontspanning. De leefstijlcoach biedt informatie en advies over deze aspecten. Soms is het echter nuttig om andere disciplines te betrekken, waarbij multidisciplinaire samenwerking plaatsvindt. Dit betekent dat uw traject nog verder op maat kan worden gemaakt door de inzet van bijvoorbeeld een diëtist of FitCoach.

6Komt u in aanmerking voor leefstijlcoaching?

Bij Hofmans van Benthum bieden onze leefstijlcoaches twee GLI trajecten aan. Kijk op de GLI-pagina of u in aanmerking komt voor GLI:CooL of GLI:Slimmer.

7Vergoeding & verwijzing

Wanneer u overgewicht of obesitas heeft, wordt een GLI-traject in veel gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft hier een verwijzing van de huisarts voor nodig. Wij bieden het GLI:CooL en GLI:Slimmer traject aan. Dit zijn één van de landelijk erkende trajecten die worden vergoed.

Het GLI:Slimmer traject is altijd in combinatie met een FysioVit abonnement.

Hofmans van Benthum

FysioVit is het beweegprogramma binnen Hofmans van Benthum. FysioVit is een manier om laagdrempelig en met intensieve begeleiding te werken aan kleine en grote doelen. 

Je kunt een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen met de FitCoach om  de mogelijkheden te bespreken of kijk op de FysioVit pagina voor meer informatie.