GLI

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) omvat behandelingen om gedragsverandering te bevorderen op het gebied van gezonde voeding, beweging door middel van persoonlijke coaching. Ons 2-jarige traject bij Hofmans van Benthum biedt professionele (groeps-)begeleiding, waarbij deelnemers blijvend kunnen afvallen en werken aan een gezondere leefstijl, met aandacht voor terugvalpreventie. Onze leefstijlcoaches zijn gecertificeerd door BLCN, waarmee wij een erkend GLI-traject aanbieden.

1Wat is GLI?

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een combinatie van behandelingen gericht op gezonde voeding en eetgewoonten, meer bewegen en persoonlijke coaching om verandering van gedrag te stimuleren. De GLI is een 2-jarig traject waarin deelnemers onder professionele (groeps-)begeleiding bij Hofmans van Benthum blijvend (duurzaam) kunnen afvallen en werken aan een gezondere leefstijl door ruime aandacht te besteden aan terugvalpreventie. Onze leefstijlcoaches zijn officieel gecertificeerd (BLCN, Beroepsvereniging voor LeefstijlCoaches Nederland) om het GLI-traject voor onze praktijk uit te voeren. Hiermee bieden wij deelnemers een erkend GLI-traject.

2Komt u in aanmerking voor GLI?

Om deel te nemen aan het GLI-traject CooL moet je voldoen aan een aantal criteria. Daarnaast dien je voor deelname een verwijzing van de huisarts te hebben. De huisarts kan een verwijzing uitschrijven wanneer je aan onderstaande criteria voldoet:

  • 18 jaar of ouder bent
  • ernstig overgewicht hebt (BMI >30)
  • overgewicht hebt (BMI tussen 25-30) en daarnaast:
  • slaapapneu, artrose of een vergrote buikomvang hebt of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten heeft.

3GLI:CooL en GLI:Slimmer

Wij bieden twee verschillende GLI-trajecten aan; GLI:CooL en GLI:Slimmer. Het belangrijkste verschil is dat GLI:CooL zich meer op gedragsverandering richt en GLI:Slimmer meer op beweging. Kijk voor de inhoud van deze GLI-programma's op de specifieke pagina's.

4GLI bij Hofmans van Benthum

Bij Hofmans van Benthum is de GLI een 2-jarig traject waarin deelnemers onder professionele (groeps-)begeleiding duurzaam kunnen afvallen en werken aan een gezondere leefstijl door ruime aandacht te besteden aan terugvalpreventie. Onze leefstijlcoaches zijn officieel gecertificeerd (BLCN, Beroepsvereniging voor LeefstijlCoaches Nederland) om het GLI-traject voor onze praktijk uit te voeren. Hiermee bieden wij deelnemers een erkend GLI-traject.

5Onze specialisten

De specialisten bij Hofmans van Benthum op het gebied van GLI zijn:

  • Maarten Blondé
  • Isabeau Guelen
  • Ronda Steur

Aanvullend diëtetiek of fysiotherapie

Wanneer u aan uw leefstijl gaat werken kan de diëtist een mooie aanvulling zijn. Wist u dat diëtetiek in de basisverzekering zit?

Bij eventuele pijntjes of blessures kan de FitCoach contact opnemen met een van de fysiotherapeuten om de klacht te bespreken. De lijntjes zijn kort.