Sporters

Iedereen die sport, is een sporter. En iedereen bedrijft topsport op zijn eigen niveau. Sporters zijn een kwetsbare doelgroep, want ondanks de goede intenties van het sporten, vaak gezondheid en vitaliteit, liggen blessures en klachten op de loer.  

Bij Hofmans van Benthum is er veel kennis en kunde op sportgebied. Met kundige (sport)fysiotherapeuten en diëtisten is er ruime expertise om alle sporters van goede zorg te kunnen voorzien.  

1Preventie voor sporters

Om blessures bij sporters zo goed mogelijk te voorkomen en te voorkomen dat ze er te lang mee doorlopen, bieden wij verschillende preventieve opties aan. Een van deze mogelijkheden is ons sportblessurespreekuur op maandagavond, direct na het sportweekend. Sporters kunnen hier gescreend worden op blessures, zodat ze meteen weten waar ze aan toe zijn.

Ook zijn we aanwezig bij verschillende sportclubs in het Land van Cuijk met ClubVit, een inloopspreekuur voor de leden van die club en optioneel fittesten voor teams.

Bovendien bieden we sportclubs de kans om deel te nemen aan ons Join(t) Forces programma. Dit wetenschappelijk onderbouwde warming-upprogramma vermindert het risico op ernstig knieletsel.

2FysioVit

Voor de beginnende of nog zoekende sporter hebben bij FysioVit ontwikkeld. Ons eigen beweegprogramma op kleine schaal met moderne apparatuur. Voor een beginnende of nog zoekende sporter ideaal omdat de begeleiding intensief en er samen naar (sport)doelen gewerkt wordt.

Sportfysiotherapie bij Hofmans van Benthum

Uiteraard  bieden wij ook sportfysiotherapie. Bij deze vorm van fysiotherapie gaat de sporter aan de slag met zijn/haar klacht. De (sport)fysiotherapeut stelt samen met de sporter de doelen op. Door een brede en multidisciplinaire aanpak, proberen wij de sporter zo snel mogelijk weer volledig aan het sporten te krijgen.