Kinderen/Jongeren

De zorg voor kinderen en jongeren is van groot belang, omdat zij in deze levensfase hun motorische vaardigheden ontwikkelen en groeien naar volwassenheid. Vaak gaat dit vanzelf, maar soms heeft uw kind een steuntje in de rug nodig. Bij Hofmans van Benthum bieden we uitgebreide zorg voor kinderen en jongeren. Dit omvat fysiotherapeutische hulp bij ontwikkelingsachterstanden, aandoeningen, blessures of letsel door activiteiten zoals spelen of sporten. Onze FitCoaches van FysioVit en diëtisten staan ook klaar om te helpen bij het bevorderen van een gezonde levensstijl.

1Preventie voor kinderen & jongeren

We zijn ook actief aan de preventieve kant als het gaat om kinderen en jongeren. Omdat we willen dat ze volop kunnen genieten van hun jeugd, is het belangrijk dat hun motoriek goed ontwikkelt. Of het nu op school is, tijdens sporten of bewegen, onze (kinder)fysiotherapeuten, FitCoaches en diëtisten staan klaar om hulp te bieden wanneer dat nodig is.

Om preventief aan de slag te gaan bieden wij SportVitJunior. Hierbij wordt er in groepsverband getraind/geoefend onder begeleiding van onze kinderfysiotherapeut. SportVitJunior is voor jongeren vanaf 10 jaar.

2Veel voorkomende indicaties bij kinderen & jongeren

Bij kinderen & jongeren komen veel verschillende klachten en indicaties voor. Om hier meer over te weten te komen verwijzen wij u naar onze kinderfysiotherapie pagina. Hier vindt u alle informatie per leeftijdscategorie. Staat uw klacht of indicatie er niet bij, neem dan contact met onze kinderfysiotherapeuten op voor meer informatie en mogelijkheden.

Aandacht voor alle kinderen; van jong tot 18 jaar!

De kinderfysiotherapeuten van Hofmans van Benthum zijn er voor alle kinderen in alle leeftijdsfasen. Dat wil zeggen voor de pasgeborenen, maar ook voor de peuters, kleuters, tieners en jonge adolescenten