Praktijkinformatie

Als cliënt van gezondheidspraktijk Hofmans van Benthum helpen wij je graag vooruit. Voor fysiotherapie heb je geen verwijzing van een arts nodig en veelal worden trajecten en behandelingen door de zorgverzekeraar vergoed.

We hebben de belangrijkste informatie alvast op een rij gezet. Je mag altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of maak direct een afspraak.

1Direct toegankelijk

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut, u heeft geen verwijzing van een arts nodig. Bij het eerste bezoek onderzoekt de fysiotherapeut of fysiotherapeutische behandeling geschikt is voor uw klacht. Wanneer dat het geval is, kan de behandeling vrijwel direct starten. Mogelijk is aanvullende informatie van uw behandelend arts nodig.

Is uw klacht niet geschikt voor fysiotherapeutische behandeling, dan zal de fysiotherapeut u adviseren welke behandeling wel geschikt is.

Bij sommige indicaties is er wel een verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Dit zal de fysiotherapeut dan aangeven of met u regelen.

2Uw eerste bezoek

U kunt zich op verschillende manieren aanmelden bij Hofmans van Benthum fysiotherapie: telefonisch, per e-mail, via Facebook of het contactformulier invullen op deze website.

Wanneer wij telefonisch niet bereikbaar zijn, kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.  
Op vragen via de mail, Facebook of het contactformulier proberen wij, op werkdagen, binnen enkele uren te antwoorden.

Neem bij uw eerste bezoek een identiteitsbewijs en eventueel de verwijzing van de arts mee.Tijdens dit eerste bezoek krijgt u een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut zal een diagnose stellen en het behandelplan met u doorspreken. Daarna start de behandeling.

3Patiëntenportaal

Wanneer u bij ons onder behandeling bent, heeft u mogelijk een e-mail ontvangen met daarin een gebruikersnaam, wachtwoord en link. 

Deze link verwijst naar het patiëntenportaal. Bovenaan deze website vindt u deze zelfde link onder de knop 'mijn portaal'. Hier kunt u inloggen bij de bijgevoegde gebruikernaam en wachtwoord. 

Klik hier om direct naar het patiëntenportaal te gaan.

Bent u uw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Neem dan contact met ons op of vraag dit rechtstreeks aan uw behandelend therapeut tijdens uw afspraak.

4Verzekering: wat wordt er vergoed?

Bij Fysiotherapie Hofmans van Benthum bent u verzekerd van goede zorg
Voor zorgkosten in Nederland kennen we een basisverzekering en hebben we de mogelijkheid om ons aanvullend te verzekeren. Fysiotherapie wordt in een beperkt aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén eigen risico kost.

Uw vergoeding Fysiotherapie, hoe werkt het?

Kinderen tot 18 jaar
De eerste achttien behandelingen per jaar per indicatie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen betalen hiervoor geen eigen risico. Vanaf de negentiende behandeling worden deze vergoed uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering.

Kinderen tot 18 jaar met een chronische aandoening
In het geval van een chronische aandoening heeft u recht op een machtiging voor een chronische indicatie. Alle behandelingen door een fysiotherapeut of kinderfysiotherapeute worden dan vergoed. Hiervoor betalen kinderen geen eigen risico.

Volwassenen
Behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering. Hiervoor betaalt u geen eigen risico.

Volwassenen met een chronische aandoening
In het geval van een chronische aandoening (of veelal na dagopname in het ziekenhuis) heeft u recht op een machtiging voor een chronische indicatie. U heeft dan recht op onbeperkt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling voor maximaal één jaar. De eerste twintig behandelingen kunnen uit de aanvullende verzekering worden vergoed. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt van deze eerste twintig is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij de chronische indicatie voor volwassenen komen de kosten vanaf de 21ste behandeling ten laste van uw eigen risico. Voor meer informatie over vergoeding voor fysiotherapie en uw zorgverzekering in het algemeen kunt u de volgende websites raadplegen:

Niet aanvullend verzekerd?
Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per e-mail (of post) gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hieronder bij tarieven vinden. Als u niet op tijd betaalt, ontvangt u een herinnering.

Hebt u vragen?
Als u inhoudelijke vragen hebt over de behandelingen die vermeld staan op de nota, kunt u hierover contact opnemen met het secretariaat Kim Arts, Tiny Kollee, Mendy Letemahulu van Hofmans van Benthum. Met vragen over (de hoogte van) vergoedingen kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

5Tarieven

De tarieven van Hofmans van Benthum fysiotherapie per 1 januari 2024:

Behandeling fysiotherapie € 42,95
Behandeling manuele therapie € 50,95
Behandeling kinderfysiotherapie € 50,95
Behandeling oedeemtherapie € 50,95
Intake + onderzoek zonder verwijzing € 57,50
Intake + onderzoek met verwijzing € 57,50
Toeslag behandeling aan huis € 30,95
No show tarief, fysiotherapie € 34,95
No show tarief, manuele therapie € 38,95
   
Diëtetiek intake, incl. individueel behandelplan/dieetadvies (90 min) € 135,00
Vervolgconsult diëtetiek (30 min) € 45,00
Vervolgconsult diëtetiek kort (15 min) € 22,50
Diëtetiek huisbezoek toeslag € 30,95
No show tarief, diëtetiek € 34,50
   
Bijdrage kinesiotape* € 3,00
Bijdrage kinesiotape (hele rol)* € 11,00
Braces & hulpmiddelen N.T.B.

 

*Bijdrage tape: de tape wordt aan u en ons niet vergoed door de verzekeraar. Daarom vragen wij u een bijdrage om onze kosten te dekken.

6Afspraak afmelden

Indien uw afspraak niet door kan gaan, dient u dit 24 uur voor de afgesproken behandeling te melden. Dit kan telefonisch of per e-mail.

Wanneer u zich niet tijdig afmeldt, zullen wij de kosten voor de behandeling bij u in rekening brengen. Wij hebben immers deze tijd voor u gereserveerd en kunnen dan niemand anders meer inplannen. De kosten van die ‘no-show’-tarief kunt u hierboven vinden onder het kopje 'Tarieven'.

Om u te herinneren aan uw afspraak krijgt u, indien gewenst, 24 uur voor de afspraak een herinnering per e-mail. 

7Klachtenreglement

Onze doelstelling is onze patiënten naar volle tevredenheid te behandelen. Het kan echter toch voorkomen dat u niet tevreden bent. Wanneer dit het geval is hopen wij dat u dit meldt bij uw fysiotherapeut of bij een van zijn/haar collega’s.

U kunt dit ook schriftelijk doen door klachtenformulier invullen. Deze vindt u op de balie. U kunt ons ook per e-mail aanschrijven (info@hofmansvanbenthum.nl) of het contactformulier op de website gebruiken.

Dit biedt ons de mogelijkheid de klachten op te lossen en de kwaliteit van onze praktijk te verbeteren.

Mocht u  niet tevreden zijn over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u deze alsnog indienen bij het KNGF, de bracheorganisatie voor fysiotherapeuten. Indien gewenst kunt u hierover bij ons informatie verkrijgen. U kunt hiervoor de site van het KNGF raadplegen.

WGBO
Voor de rechten en plichten van clienten in de zorg verwijzen wij u naar de wet op geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). U kunt de wet raadplegen via de website van het KNGF: www.kngf.nl

Qualiview
Door middel van Qualiview, een onafhankelijke partij opgericht om zorgbreed data te verzamelen over de kwaliteit van zorg, meten wij uw ervaring over de door ons geleverde zorg. Had u het gevoel dat er naar u werd geluisterd? Communiceerde onze collega duidelijk? Werd u goed doorverwezen? Zijn er verbeterpunten? Door uw ervaring te delen kan onze praktijk de zorgverlening beter laten aansluiten op de wensen van u als klant. De praktijk krijgt inzicht in verbeterpunten, ziet de algemene score en ziet per thema de score en waar verbeterpunten liggen.

Het invullen van de enquête duurt slechts enkele minuten. Als u klaar bent, verstuurt u de antwoorden eenvoudig door op 'verzenden' te klikken. Alle data wordt anoniem verzameld door Qualiview en komen geanonimiseerd bij ons, Hofmans van Benthum, terecht. Uw gegevens zijn niet te herleiden en hebben dan ook geen invloed op het zorgtraject. Anoniem is dus echt anoniem.

Deelname is niet verplicht, maar wordt zeer gewaardeerd. Want hoe meer mensen aan het onderzoek deelnemen, hoe betrouwbaarder de uitkomsten. En daar heeft u ook weer profijt van.

Wilt u meer informatie over Qualivieuw? Kijk dan op de website: www.qualiview.nl/voor-patienten-en-clienten

 

  • Nieuwsbrief inschrijven

    Schrijf je direct in voor de Hofmans van Benthum nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van onze nieuwtjes, acties en evenementen!
  • FysioVit actie

    Maak kennis met ons beweegprogramma FysioVit en ga onder begeleiding van professionele FitCoaches aan de slag in onze E-Gym! Lees meer
  • Kies voor een gezonde leefstijl

    Start vandaag nog met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Onze diëtisten en leefstijlcoaches helpen jou om vitaal te worden én te blijven! Lees meer