Maak kennis met: Manueel therapeut Niels Koolmees

Dinsdag 14 maart 2023

Mijn naam is Niels Koolmees (1980). Samen met mijn gezin woon ik in Lent. Met twee tieners thuis kan het soms druk zijn, maar ik vind toch altijd wel een moment om mijn favorieten sport uit te oefenen, namelijk wielrennen (en mountainbiken). Naast het fietsen loop ik geregeld hard en in de winter ben ik op de lange latten te vinden. 

Ik werk inmiddels al weer 9 jaar bij Hofmans van Benthum. Bewegen is mijn grote passie. De interesse in het menselijk lichaam in combinatie met het beoefenen van verschillende sporten bracht mij in het vak fysiotherapie. Na de opleiding fysiotherapie ben ik mij verder gaan specialiseren richting manueel therapie. Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de wervelkolom (nek, bovenrug en lage rug) en klachten die daarmee samenhangen (hoofdpijn, duizeligheid, kaakklachten). Het doel van de behandeling is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds houding en bewegingen te verbeteren. Met een open blik en brede wetenschappelijke basis kijk ik niet alleen naar het fysieke aspect, maar ook naar de persoon die erachter zit.  

Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen uiteindelijk de regie zelf in handen hebben en coach ik, waar nodig, op een gezond (actief) beweeggedrag. Binnen Hofmans van Benthum is daar een perfecte ruimte voor om, bijvoorbeeld na een revalidatie traject, preventief onder begeleiding van ervaren sportcoaches door de sporten bij Fysiovit. 

Voorkomen is immers beter dan genezen!