


Pees Revalidatiecentrum · Specialistische aanpak bij peesblessures.
oktober 1, 2025


Rugklachten? Wij staan voor je klaar!
oktober 29, 2025


Pees Revalidatiecentrum · Specialistische aanpak bij peesblessures.
oktober 1, 2025


Rugklachten? Wij staan voor je klaar!
oktober 29, 2025RECEPT · Boerenkoolsalade met zoete aardappel.
Ingrediënten (4 personen):
-
300 gram boerenkool
-
400 gram kikkererwten
-
3 zoete aardappelen
-
100 gram feta
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
50 gram rozijnen
-
1 citroen
-
olijfolie
-
zwarte peper
-
paprika poeder
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 180°C.
2. Spoel en laat de kikkererwten uitlekken. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.
3. Leg kikkererwten en zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en paprikapoeder. Rooster ±20 min, halverwege omscheppen.
4. Bak ui en knoflook in olijfolie, voeg rozijnen toe en bak kort mee. Voeg de boerenkool in delen toe en roerbak tot geslonken.
5. Rooster de amandelen in een droge pan.
6. Voeg de geroosterde kikkererwten en zoete aardappel toe aan de wok en roer kort door.
7. Verkruimel de feta, breng op smaak met citroensap, -rasp en zwarte peper, en garneer met de amandelen.


