Handtherapie

Wat is handtherapie?
Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door een gespecialiseerde fysiotherapeut is dan belangrijk.

Wat zijn symptomen en oorzaken van deze klachten?
De symptomen zijn afhankelijk van de aard van de klachten. Pijn of bewegingsbeperking van de pols, duim of vingers komt het vaakst voor. Na een operatie kan de hand of pols dik en pijnlijk zijn. Maar ook wanneer er geen operatie heeft plaatsgevonden is de hand een kwetsbaar deel dat voor veel problemen en beperkingen kan zorgen.

Denk bij handklachten aan een skiduim, carpaal tunnel syndroom, dupuytren, triggerfinger, quervain (peesontsteking duim), duimartrose, peesletsel van de vingers.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk
Handtherapie bij fysio Hofmans van Benthum Cuijk houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Onze handtherapeute Susan Derks - van den Berk heeft zich toegelegd op de behandeling van hand, maar ook pols en arm. Zij verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus wanneer geen operatieve ingreep plaatsvindt behandelen. Er zijn veel  behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen.

Het streven bij Hofmans van Benthum is om u weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren in uw dagelijks leven. We proberen de hersteltijd zo kort mogelijk te houden.

Vergoeding & verwijzing
Bij de meeste hand- of polsklachten heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt.

Bent u geopereerd aan uw pols of hand dan heeft u wel een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. U heeft dan recht op onbeperkt fysiotherapie gedurende één jaar. Wel is het zo dat u de eerste twintig behandelingen zelf moet betalen, maar als u over een aanvullende verzekering  beschikt, dan worden deze twintig behandelingen daaruit vergoed.
Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug