Voetbalspecifieke revalidatie

Wat is voetbalspecifieke revalidatie?
Voetbalspecifieke revalidatie is de revalidatie van blessures die vaak tijdens voetbal ontstaan. Voetbal kent een hoog blessurerisico. Dit komt door het explosieve karakter van de sport en vanwege het feit dat voetbal een contactsport is. Verzwikte enkels, verdraaide knieën en verrekte of gescheurde spieren of pezen zijn de meest voorkomende voetbalblessures.

Waaruit bestaat voetbalspecifieke revalidatie?
Naast herstellen van een blessure is het trainen van de speciale voetbalvaardigheden zo mogelijk nog belangrijker: wenden en keren, springen, sprinten en het schieten van de bal. Daarvoor is kennis nodig van voetbalblessures en de genezing ervan, maar vooral van de voetbalspecifieke belasting en mogelijkheden van het lichaam.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk
De kennis is bij Hofmans van Benthum ruimschoots aanwezig. Sportfysiotherapeut Sjors Hofmans was jarenlang (2004-2010) fysiotherapeut en hoofd medische staf bij RKC Waalwijk. Bij deze toenmalige eredivisieclub werkte hij dag in dag uit met profvoetballers.
Hofmans van Benthum weet hoe belangrijk een tijdige behandeling van voetbalblessures is. Het sportblessurespreekuur op maandagavond is een unieke faciliteit in Cuijk en omstreken. Daardoor kunt u uw voetbalblessure altijd snel laten beoordelen. 
Daarnaast is het altijd mogelijk om op een andere dag of een ander tijdstip een afspraak te maken bij één van onze (sport)fysiotherapeuten om naar uw blessure te laten kijken. Daarvoor is geen verwijzing van uw huisarts nodig. Hofmans van Benthum maakt ook gebruik van de Cuijkse sportvelden (voetbalclub JVC en hockeyclub Civicum) om de revalidatie letterlijk te eindigen op het veld. Op deze manier kunnen wij erop toezien dat u op een verantwoorde manier weer aansluit bij de training op uw sportclub.

Vergoeding & verwijzing 
Voor de behandeling van sportblessures heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug