Armklachten

Onder armklachten scharen wij alle klachten aan de bovenarm, elleboog en onderarm. Het omvat dus een breed scala aan klachten. Armklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, variërend van letsel en overbelasting tot onderliggende medische aandoeningen. Al deze klachten kunnen behoorlijk beperkend werken bij dagelijkse handelingen of sportieve activiteiten.

1Veel voorkomende symptomen

Armklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Veel klachten ontstaan door sporten en overbelasting. Ook gebrek aan beweging of slijtage (artrose) kunnen klachten veroorzaken. Verder zien we ook klachten die ontstaan door veel repeterende bewegingen. Je kunt hierbij denken aan computerwerk, schilderen of het snoeien in de tuin. Er is dan ook geen one-size-fits-all benadering als het gaat om het behandelen van armklachten.

Door de vele verschillende klachten die kunnen ontstaan aan de arm, zijn er niet slechts enkele symptomen aan te wijzen voor armklachten. De symptomen variëren sterk afhankelijk van de aard van de klacht, maar kunnen onder andere pijn, zwelling, stijfheid, vermoeidheid of beperkte mobiliteit omvatten.

2Behandeling bij Hofmans van Benthum

Armklachten kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Dit is afhankelijk van de klacht.

Bij Hofmans van Benthum kun je onder meer terecht voor manuele therapie, dry needling en shockwave therapie. Onze fysiotherapeuten analyseren jouw klacht grondig om het juiste behandelplan op te kunnen stellen.

3Onze specialisten

De specialisten bij Hofmans van Benthum op het gebied van armklachten zijn:

4Vergoeding en verwijzing

Bij de meeste blessures heb je geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Je kunt je direct bij ons melden. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien je daarover beschikt. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van huisarts of specialist. Jouw fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Bent je niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijg je een nota per post gestuurd die je zelf moet betalen. De kosten kun je vinden bij onze tarieven.

Ben je geopereerd dan heb je wel een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Je hebt dan recht op onbeperkt fysiotherapie gedurende één jaar. Wel is het zo dat je de eerste twintig behandelingen zelf moet betalen, maar als je over een aanvullende verzekering beschikt, dan worden deze twintig behandelingen daaruit vergoed.

Specialistische behandeling

De arm bestaat uit een aantal gewrichten, namelijk het schoudergewricht, de elleboog, de pols en de hand. Het zijn complexe gewrichten die vaak specialistische aanpak behoeven wanneer  ze zijn aangedaan. Daarom heeft Hofmans van Benthum specialisten voor elke regio.