Klachten door groei 

Kinderen ontwikkelen zich in een rap tempo. Ze leren ontzettende veel vaardigheden en bonken van de energie. Bovendien groeien ze als kool. De groei kan echter ook voor minder plezierige dingen zorgen. Zo zijn er verschillende klachtenbeelden die kunnen ontstaan door groei. Vaak zijn dit klachten die alleen bij kinderen (in de groei) voorkomen. 

1Veel voorkomende symptomen

Een aantal veel voorkomende klachten passend bij kinderen in de groei zijn:

  • Osgood Slatter klachten: pijn aan de voorzijde van de knie of beide knieën
  • Ziekte van Sever: pijn aan de hiel. Dit gebeurt vaak als uw kind snel groeit en/of sport
  • Pijn aan de groeischijven
  • Overbelastingklachten aan spieren/pezen: vaak door intensivering van aantal sportmomenten of het gaan sporten op een hoger niveau

2Behandeling bij Hofmans van Benthum

Bij Hofmans van Benthum hebben ze diverse fysiotherapeuten die expertise hebben in het werken met kinderen en jongeren. Dit betreft niet alleen de gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten, maar ook (sport)fysiotherapeuten kunnen helpen. De keuze voor de juiste therapeut hangt af van de specifieke klachten van het kind.

Soms wordt er gekozen voor een multidisciplinaire aanpak, waarbij bijvoorbeeld de kinderfysiotherapeut de eerste behandelingen uitvoert, maar de (sport)fysiotherapeut verantwoordelijk is voor de latere fases van het herstel en de terugkeer naar (sport)activiteiten. Door multidisciplinair samen te werken, wordt er een behandelplan op maat opgesteld om het kind optimaal te ondersteunen bij zijn herstel en terugkeer naar sport.

3Onze specialisten

De specialisten bij Hofmans van Benthum op het gebied van kinderen zijn:

4Vergoeding & verwijzing

Kinderfysiotherapie wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit het basispakket. Per indicatie krijgen zij 18 behandelingen vergoed. U heeft hiervoor geen aanvullende verzekering voor nodig.

Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven.

Groei en lichaamsgewicht

Groei kan in allerlei vormen gezien worden. Zo ook het lichaamsgewicht. Helaas zien we dat steeds meer kinderen te zwaar zijn en daardoor klachten ontwikkelen.

Bij Hofmans van Benthum is onze diëtist gespecialiseerd in kinderdiëtetiek. Dat houdt in dat zij met kinderen op een goede manier kijkt naar het voedingspatroon. 

Diëtetiek zit in de basisverzekering! Lees meer over kinderdiëtetiek