Hielspoor

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen, die soms een ontsteking onder de hiel/hak veroorzaakt. In de dagelijkse praktijk hebben maar weinig mensen een "klassieke" hielspoor. In de meeste gevallen gaat het om een peesplaatontsteking (ook wel fasciitis plantaris genoemd).

1Veel voorkomende symptomen

Hielspoor uit zich vak door pijnklachten onder de hiel/hak. Meestal bij lang staan en lopen. Vooral bij opstaan in de ochtend en bij opstaan na langdurig zitten. Maar ook bij het begin van een training, bijvoorbeeld bij de warming-up of wanneer u met blote voeten op een harde ondergrond loopt en wanneer u op de zere plek onder uw hiel/hak drukt.

Hielspoorklachten ontstaan door tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees, zoals bij werk waarbij u lang moet staan en bij sporters die veel hardlopen of springen. Ook een lange wandeling kan een oorzaak zijn als u niet gewend bent om te lopen. Daarnaast verhoogt overgewicht de kans op een hielspoor. Slecht schoeisel kan eveneens een hielspoor doen ontstaan.

2Welke behandelingen zijn er toepasbaar?

De behandeling bestaat uit een combinatie van oefentherapie, EPTE, shockwave, advies over schoeisel en eventuele inlegzolen.

3Behandeling bij Hofmans van Benthum?

In ons Pees Revalidatiecentrum kunt u optimaal herstellen van uw hielspoorklachten onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij gebruiken de nieuwste technieken om deze hielspoorklacht en peesplaatontsteking aan te pakken. Denk hierbij aan het gebruik van dry needling, echo, EPTE en shockwave.

Indien nodig wordt er contact gezocht met de podotherapeut om aangepaste zolen aan te meten.

4Onze specialisten

De specialisten bij Hofmans van Benthum op het gebied van hielspoor zijn:

5Vergoeding en verwijzing

Voor de behandeling van hielspoorklachten heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven.

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u vinden bij onze tarieven.

Uniek concept in Land van Cuijk

Het Pees Revalidatiecentrum is een uniek concept in het Land van Cuijk. De in pees gespecialiseerde fysiotherapeuten bundelen de krachten om peesklachten aan te pakken. Met moderne technieken zoals shockwave, EPTE en vliegwieltraining worden de peesklachten behandeld en gerevalideerd.