Hielspoor

Wat is een hielspoor?
Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen, die soms een ontsteking onder de hiel/hak veroorzaakt. In de dagelijkse praktijk hebben maar weinig mensen een "klassieke" hielspoor. In de meeste gevallen gaat het om een peesplaatontsteking (ook wel fasciitis plantaris genoemd).

Wat zijn de symptomen bij hielspoorklachten of een peesplaatontsteking?
Pijnklachten onder de hiel/hak bij de volgende activiteiten of bezigheden: bij lang staan en lopen
vooral bij opstaan in de ochtend en bij opstaan na langdurig zitten bij het begin van een training, bijvoorbeeld bij de warming-up soms wanneer u met blote voeten op een harde ondergrond loopt wanneer u op de zere plek onder uw hiel/hak drukt.
 
Waardoor ontstaan hielspoorklachten?
Hielspoorklachten ontstaan door tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees, zoals bij werk waarbij u lang moet staan en bij sporters die veel hardlopen of springen. Ook een lange wandeling kan een oorzaak zijn als u niet gewend bent om te lopen. Daarnaast verhoogt overgewicht de kans op een hielspoor. Slecht schoeisel kan eveneens een hielspoor doen ontstaan. 

Wat zijn de behandelmogelijkheden bij een hielspoor?
De behandeling bestaat uit een combinatie van oefentherapie, EPTE, shockwave, advies over schoeisel en eventuele inlegzolen. De fysiotherapeuten van Hofmans van Benthum passen deze behandeling toe binnen het Pees Revalidatiecentrum in Medipoort te Cuijk.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk – Pees Revalidatiecentrum
In ons Pees Revalidatiecentrum kunt u optimaal herstellen van uw hielspoorklachten onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij gebruiken de nieuwste technieken om deze  hielspoorklacht en peesplaatontsteking aan te pakken. Denk hierbij aan het gebruik van dry needling, echo, EPTE en shockwave.

Vergoeding & verwijzing
Voor de behandeling van hielspoorklachten heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt.
Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven.
Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug