Knieartrose

Wat is knieartrose?
Knieartrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in het kniegewricht dunner of onregelmatig wordt. De oorzaak is meestal een samenstel van factoren. Erfelijkheid, zware belasting, overgewicht, verrichten van zwaar lichamelijk werk of zeer intensief sporten kunnen allemaal een rol spelen.

Wat zijn de symptomen en oorzaken? 
Niet iedereen met knieartrose heeft klachten. Wie wel klachten ervaart, heeft meestal last van ochtendstijfheid en pijn bij belasting. De bewegingsvrijheid neemt af en dagelijkse activiteiten kunnen een probleem gaan vormen.

Wat is de behandeling van knieartrose?
Bij de behandeling van knieartrose bij Hofmans van Benthum krijgt u advies hoe u in het dagelijks leven het beste met knieartrose kunt omgaan. Daarnaast doet u oefeningen om het spierkorset van de bovenbeenspieren sterker te maken en het kniegewricht bewegelijk te houden.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk
De locaties van Hofmans van Benthum beschikken over een ruime oefenzaal met veel mogelijkheden om te trainen. U zult samen met de fysiotherapeut spierversterkende en stabiliteitsoefeningen uitvoeren.

Vergoeding & verwijzing
Sinds 2018 zit knieartrose in het basispakket. U krijgt twaalf behandelingen vergoed. Echter, uw eigen risico wordt dan wel aangesproken. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding vanuit het basispakket heeft u een verwijzing nodig van een huisarts of specialist.

Zijn de twaalf genoemde behandelingen op en beschikt u over een aanvullend pakket, dan wordt fysiotherapie verder daaruit vergoed.

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug