Nieuwe heup

Wat is een nieuwe heup? 
Een nieuwe heup vervangt uw eigen heupgewricht. Dat kan nodig zijn omdat u bijvoorbeeld al een tijd last heeft van heupslijtage (artrose) of omdat uw heupgewricht gebroken is. Uw orthopeed bepaalt of u in aanmerking komt voor een nieuwe heup.

Wat merkt u van een nieuwe heup?
Als u ontslagen wordt uit het ziekenhuis, kunt u meestal weer zelfstandig lopen met een hulpmiddel, in en uit uw bed en stoel komen en traplopen, als dat nodig is. Meestal heeft u bij ontslag nog pijn aan uw heup. U krijgt daarvoor pijnstillers. Verder beweegt u nog niet soepel en kan uw heup stijf aanvoelen.

Wat is de behandeling bij een nieuwe heup?
De gespecialiseerde fysiotherapeut van Hofmans van Benthum komt binnen vijf tot zeven dagen na de operatie voor de eerste keer bij u aan huis. Hij geeft dan tips hoe u in en rondom het huis uw krukken het beste kunt gebruiken. Daarnaast verbetert hij het looppatroon met krukken en geeft hij spierversterkende oefeningen. Na een aantal behandelingen aan huis gaat de therapie verder bij ons in de praktijk. Hier gaan we gericht aan de slag om de nieuwe heup zo optimaal mogelijk te trainen. Daarbij houden we natuurlijk rekening met uw wensen en fysieke doelen.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk
Hofmans van Benthum biedt u de mogelijkheid om al voor uw operatie, samen met een fysiotherapeut, te oefenen met het lopen met krukken.
De locaties van Hofmans van Benthum beschikken over een ruime oefenzaal met veel mogelijkheden om te trainen. Hier zult u samen met de fysiotherapeut spierversterkende en stabiliteitsoefeningen uitvoeren. Daarnaast krijgt u tips over hoe u het beste in het dagelijks leven met uw klachten kunt omgaan.

Vergoeding & verwijzing 
Als u geopereerd bent aan uw heup heeft u een verwijzing nodig van de specialist. U heeft dan recht op onbeperkt fysiotherapie gedurende één jaar. Wel is het zo dat u de eerste twintig behandelingen zelf moet betalen, maar als u over een aanvullende verzekering  beschikt, dan worden deze twintig behandelingen daaruit vergoed. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug