Onderbeenklachten

Klachten in het onderbeen kunnen variëren van botbreuken, spierscheuringen tot overbelastingsletsels. Deze aandoeningen kunnen gepaard gaan met pijn, zwelling en beperkingen in de mobiliteit, wat van invloed kan zijn op dagelijkse activiteiten en sportprestaties. Enkele veelvoorkomende onderbeenklachten zijn onder andere onderbeen- of enkelbreuken, Mediaal Tibiaal Stress Syndroom (MTSS), ook bekend als 'shin splints', en kuitblessures, zoals zweepslag en achillespeesklachten 

1Veel voorkomende blessures

Veel voorkomende blessures in het onderbeen zijn spierverrekkingen en -scheurtjes in de kuitspier, achillespeesklachten, maar ook scheenbeenklachten zijn veel voorkomend. Daarnaast is de enkel ook gedeeltelijk onderdeel van het onderbeen, waardoor sommige klachten ook onder onderbeenklachten geschaard mogen worden.

2Behandeling bij Hofmans van Benthum

Afhankelijk van de aard en ernst van de blessure wordt een behandelplan opgesteld. In sommige gevallen kan het zinvol zijn om een echo te maken van de spier of pees om de klachten in beeld te brengen, maar meestal kan de fysiotherapeut zonder een echo ook een goede fysiotherapeutische diagnose stellen.

3Onze specialisten

De specialisten bij Hofmans van Benthum op het gebied van onderbeenklachten zijn:

4Vergoeding en verwijzing

Voor de meeste behandelingen van klachten aan uw been heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. U kunt gewoon direct een afspraak maken bij ons. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u vinden bij onze tarieven.

Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven.

Onderbeenblessures bij Vierdaagse lopers

Blaren zijn de grootste bedreiging voor lopers van de Vierdaagse Nijmegen. Echter zijn onderbeenklachten een onderschatte bedreiger. 

Om je van goede behandeling te voorzien heeft Hofmans van Benthum al jaren een Vierdaagse pakket om de lopers op de been te houden waar mogelijk.