Sportblessure

Een sportblessure is een letsel dat men oploopt tijdens het sporten. Een sportblessure is een heel breed begrip en kan in alle gewrichten of spieren voorkomen. Denk hierbij aan enkelverzwikkingen en enkelbandletsel bij voetbal, schouderklachten bij volleybal, scheenbeenklachten bij hardlopen, polsklachten bij tennis of rugklachten bij hockey en turnen. Zo zijn er tal van voorbeelden te bedenken.

1Veel voorkomende klachten

De klachten kunnen heel divers zijn en liggen aan de locatie en ernst van de blessure. Vaak is een sportblessure dusdanig ernstig dat je moet stoppen met sporten, zeker als de klachten steeds terugkomen wanneer je de sport wil hervatten.

2Welke behandelingen zijn er toepasbaar?

Afhankelijk van de aard en ernst van de klacht zal de fysiotherapeut een inschatting maken of fysiotherapie zinvol is voor je blessure. In sommige gevallen moet er eerst een arts of specialist geraadpleegd worden. Is dit niet het geval dan kan de fysiotherapeut een passend behandelplan maken, zodat je zo spoedig mogelijk weer je sport kunt beoefenen.

3Behandeling bij Hofmans van Benthum?

Bij verschillende sportclubs in het Land van Cuijk faciliteren wij een sportblessurespreekuur als onderdeel van ClubVit. Dit is een gratis spreekuur voor leden van die club. Wij hopen op die manier sportblessures vroeg te herkennen en op te vangen. Kijk bij ClubVit of wij bij jouw sportvereniging al actief zijn. Zijn wij (nog) niet actief met ClubVit bij jouw vereniging, dan bieden wij op maandagavond een sportblessure-inloopspreekuur. Wanneer je op maandagochtend voor 12 uur belt, word je diezelfde maandagavond nog gezien door een (sport)fysiotherapeut. Op die manier kunnen we snel de ernst van je blessure vaststellen en je een passend sportadvies geven.

4Onze specialisten

De specialisten bij Hofmans van Benthum op het gebied van sportblessures zijn:

5Vergoeding en verwijzing

Het inloopspreekuur van ClubVit is gratis voor leden van die vereniging.

Het sportblessurespreekuur op maandag valt onder de reguliere fysiotherapie. Je hebt geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien je daarover beschikt. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van huisarts of specialist. De fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Ben je niet aanvullend verzekerd, dan krijg je een nota per post gestuurd die je zelf moet betalen. De kosten kunt u vinden bij onze tarieven. /p>

Sportblessurespreekuur

Een sportblessure wordt logischerwijs opgelopen door sporters. Heb je een blessure opgelopen in het weekend? Dan bieden wij de mogelijkheid van ons sportblessurespreekuur. Dit spreekuur vindt plaats op maandagavond. Wanneer je maandag voor 12:00 uur belt, wordt je diezelfde avond nog gezien door een sportfysiotherapeut