Tenniselleboog of tennisarm

Wat is een tenniselleboog of tennisarm?
Een tenniselleboog of tennisarm is een ontsteking van het buitenste uitsteeksel van de elleboog. De officiële naam is epicondylitis lateralis. De peesaanhechting aan het buitenste uitsteeksel is geïrriteerd en dus pijnlijk. Heel vaak kunt u uw nek ook niet goed bewegen. Deze peesontsteking wordt niet veroorzaakt door een bacterie, maar door overbelasting. Dat kan een eenmalige zware belasting zijn zoals spitten in de tuin, de heg knippen of een tennistoernooi. Maar ook een lichte, langdurige belasting zoals inpakwerk of computeren met een muis kan een tennisarm veroorzaken.

Wat merkt u van een tenniselleboog of tennisarm?
Bij een tenniselleboog heeft u pijn aan de buitenkant van de elleboog. Soms straalt de pijn uit naar de onderarm, pols of hand. U voelt de pijn vooral als u iemand een hand geeft of iets oppakt met een gestrekte arm. Ook 's nachts in bed kan de elleboog vervelend pijn doen. Als u de elleboog een paar keer beweegt, zakt de pijn een beetje.

Wat is de behandeling van een tenniselleboog of tennisarm?
Wij behandelen uw tenniselleboog of tennisarm met een speciale massagetechniek. In de meeste gevallen is uw tennisarm na drie tot vijf behandelingen verdwenen. Naast deze behandeling krijgt u oefeningen voor thuis mee.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk – Pees Revalidatiecentrum
In ons Pees Revalidatiecentrum kunt u optimaal herstellen van een tenniselleboog of tennisarm onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij gebruiken de nieuwste technieken om deze  tennisarm aan te pakken zoals dry needling, echo en EPTE.

Vergoeding & verwijzing
Voor de behandeling van een tenniselleboog of tennisarm heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven.

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug