Tenniselleboog

Een tenniselleboog of tennisarm is een irritatie van het buitenste uitsteeksel van de elleboog. De officiële naam is epicondylitis lateralis. De peesaanhechting aan de buitenkant is geïrriteerd en dus pijnlijk. Deze irritatie wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door overbelasting. Dat kan een eenmalige zware belasting zijn zoals spitten in de tuin, de heg knippen of een tennistoernooi. Maar ook een lichte, langdurige belasting zoals inpakwerk of computeren met een muis kan een tennisarm veroorzaken.

1Veel voorkomende symptomen

Bij een tenniselleboog heeft u pijn aan de buitenkant van de elleboog. Soms straalt de pijn uit naar de onderarm, pols of hand. U voelt de pijn vooral als u iemand een hand geeft of iets oppakt met een gestrekte arm. Ook 's nachts in bed kan de elleboog pijn doen.

2Welke behandelingen zijn er toepasbaar?

Wij behandelen uw tenniselleboog of tennisarm met een speciale massagetechniek of shockwavetherapie. In de meeste gevallen is uw tennisarm na drie tot vijf behandelingen verdwenen. Naast deze behandeling krijgt u oefeningen voor thuis mee.

3 Behandeling bij Hofmans van Benthum – Pees Revalidatiecentrum

In ons Pees Revalidatiecentrum kunt u optimaal herstellen van een tenniselleboog of tennisarm onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij gebruiken de nieuwste technieken om deze tennisarm aan te pakken zoals shockwave therapie, dry needling, echo en EPTE.

4Onze specialisten

De specialisten bij Hofmans van Benthum op het gebied van armklachten zijn:

5Vergoeding en verwijzing

Voor de behandeling van een tenniselleboog of tennisarm heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven.

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u vinden bij onze tarieven.

Shockwave therapie bij tenniselleboogklachten

Shockwave therapie kan een zinvolle toepassing zijn bij het behandelen van een tenniselleboog. Bij deze therapievorm wordt er met luchtdruk het pijnlijke gebied behandeld. Lees hier meer over shockwave therapie