Ronda Steur

Mijn naam is Ronda Steur (1970) en sinds augustus werk ik als leefstijlcoach bij Hofmans van Benthum. Hiervoor heb ik mensen in de omgeving Land van Cuijk begeleid op leefstijlverandering vanuit mijn eigen praktijk. Om leefstijlcoach te kunnen worden heb ik een geaccrediteerde post-HBO opleiding afgerond en mijn diploma behaald in 2020. Ik sta geregistreerd bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Om lid te worden en blijven moet je aan hoge kwaliteitseisen voldoen en regelmatig bij- en nascholing volgen. De overstap naar Hofmans van Benthum zie ik als een mooie kans om te mogen werken binnen een multidisciplinair team. Zo kan ik beter aansluiten bij de behoeftes van mijn cliënten.

Momenteel begeleid ik meerdere groepen die deelnemen aan een gecombineerde leefstijl interventie (GLI). Naast het GLI:Slimmer traject bieden wij het GLI:CooL traject aan. Het is een bewezen effectief tweejarig traject dat volledig vergoed wordt vanuit de basisverzekering, mits je voldoet aan de inclusiecriteria. Als leefstijlcoach begeleid ik mensen bij het maken van keuzes om zijn of haar gezondheid, zowel fysiek als mentaal of emotioneel, te verbeteren. Het programma is gericht op gedragsverandering door bewustwording en aanpassen van gewoontes om gezonder(e) keuzes te kunnen maken en vol te houden. Ik vind het vooral belangrijk dat mensen de regie weer hebben over hun leven en ervaren dat je een gezond leven kunt leiden en toch kunt blijven genieten. Samen met mensen op zoek te gaan naar een plan dat bij hun leven past vind ik erg leuk. Het is mooi om te zien dat het veel deelnemers steeds beter lukt om de balans te vinden, om meer te bewegen en gezondere keuzes te maken en ook om meer te houden van zichzelf.

Om mijn balans te houden ga ik regelmatig wandelen met mijn hond, tennissen, fietsen, suppen of dansen. Leuke activiteiten ondernemen met vrienden of familie geeft mij ook veel energie.

Ben jij ook klaar om een nieuwe stap te maken en voor een gezonde leefstijl te kiezen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  • Leefstijlcoach (BLCN gecertificeerd)

Werkzaam op de locaties:

  • Lavendel
  • Medipoort – Pees Revalidatiecentrum
  • Beugen

Specialisaties:

  • Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI)
  • Individuele leefstijl trajecten