Taping

Wat is taping?
Taping kan in verschillende vormen gebruikt worden. Waarschijnlijk kent u de klassieke taping, waarbij er met de klassieke witte sporttape getapet wordt om zo een gewricht te immobiliseren, waardoor de bewegelijkheid wordt beperkt.

Een nieuwe vorm van taping is ‘kinesiotaping’. De tape die hierbij wordt gebruikt is rekbaar en kan als een soort tweede huid worden aangebracht. Hij kan met meer of minder rek worden aangebracht waardoor de werking ervan verandert. Deze tape kan ingezet worden om de bewegelijkheid van een gewricht te beperken, maar ook kunnen spieren, bindweefsel, littekens of lymfevaten worden beïnvloed.

Klassieke tape vs. kinesiotaping
De klassieke vorm van taping wordt nog regelmatig gebruikt om bijvoorbeeld een verstuikte enkel. Hierdoor krijgt het gewricht de rust die het nodig heeft.

Met kinesiotaping kan het gewricht altijd nog enigszins bewegen. Hierdoor is deze tape minder geschikt om te gebruiken bij bijvoorbeeld  het immobiliseren van een verstuikte enkel. Deze taping wordt veelal ingezet bij spierletsels, hooikoortsklachten en bij oedeemvorming. Het grote voordeel van de kinesiotape is dat deze tape veel beter tegen water kan. U kunt hierdoor dus met deze tape bijvoorbeeld zwemmen of douchen. De klassieke tape is minder goed tegen water bestand.

Welke tape is voor u geschikt?
Afhankelijk van de aard en de locatie van de klacht wordt er door de fysiotherapeut een keuze gemaakt voor een van de twee technieken. De taping moet gezien worden als onderdeel van de behandeling.

Ik wil alleen getapet worden, kan dat? 
Ja. Sommigen mensen vinden het prettig om een enkel in te laten tapen. Hiervoor brengen wij kosten in rekening. De kosten kunt u hier vinden.

Verwijzing & vergoeding
Voor het tapen heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Het kan zijn dat een huisarts of specialist u doorverwijst naar ons om taping toe te passen. 

Omdat taping niet vergoed wordt door de verzekeraar voor u, maar ook niet aan ons, vragen wij een kleine bijdrage voor het gebruik van de tape. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug