Training bij diabetes

Waarom training bij diabetes?
Bewegen is gezond, vooral voor mensen met diabetes. Het is dan ook belangrijk dat u in beweging blijft, ook al vreest u misschien een hypo tijdens het sporten of lukt het niet altijd om uw glucose op peil te houden. Bewegen kan juist klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien helpt bewegen u een gezond gewicht te bereiken of te behouden. Dat maakt de kans op klachten van diabetes en andere aandoeningen kleiner. Hofmans van Benthum biedt een speciaal trainingsprogramma voor mensen met diabetes mellitus type 2. Het doel van het programma is u te helpen actiever te leven.

Wat levert training bij diabetes op? 
Een actieve levensstijl zorgt ervoor dat uw conditie verbetert en dat u gemakkelijker beweegt. Bovendien krijgt u controle over uw bloedglucosewaarde tijdens het bewegen. Dat alles zorgt dat uw kwaliteit van leven stijgt.

Waaruit bestaat training bij diabetes?
De fysiotherapeut van Hofmans van Benthum neemt met u een vragenlijst door en doet een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van deze gegevens en in overleg met u bepaalt de fysiotherapeut wat de behandeldoelen zijn: waar gaat u tijdens de therapie aan werken? Daarna stelt de fysiotherapeut een trainingsprogramma op. U oefent onder meer om uw algemene fitheid en uithoudingsvermogen te verbeteren. Samen bekijkt u hoe u lichamelijke activiteiten in uw dagelijks leven kunt inpassen.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk 
De locaties van Hofmans van Benthum beschikken over een ruime oefenzaal met veel mogelijkheden om te trainen. U zult samen met de fysiotherapeut diverse oefeningen uitvoeren ter verbetering van uw algemene fitheid en uw uithoudingvermogen.

Vergoeding & verwijzing
Voor de behandeling van diabetes heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uw fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug