Revalidatietraining (ex-)coronapatiënten

Wij bieden hulp aan herstellende coronapatiënten. Fysiotherapie kan van enorme meerwaarde zijn, zo stelt het Radboud UMC in een behandeladvies. Hierin wordt aangegeven dat coronapatiënten zo snel mogelijk, zodra hun toestand het toelaat, fysiotherapie moeten krijgen.  

Ernstig zieke patiënten krijgen te maken met ademhalingsproblemen en fysieke problemen doordat zij langdurig inactief zijn. Denk aan de afname van spiermassa en kracht. Iemand die een hele dag op bed rust, verliest ongeveer 5% van zijn totale spiermassa en algemene conditie per dag. Samen met de patiënt kan de gespecialiseerde fysiotherapeut vanaf het begin werken aan de kracht- en conditieopbouw. 

Het Corona Revalidatietraject wordt begeleid door onze geriatrisch fysiotherapeut Evy Jansen en door longfysiotherapeuten Joris Reijnen en Cas van Ewijk. Indien noodzakelijk komen wij ook bij u aan huis. Het traject vindt verder plaats in onze goed geoutilleerde oefenzaal.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk 

Afhankelijk van uw toestand wordt bepaald of de fysiotherapeut bij u aan huis komt of dat u in staat bent naar de praktijk te komen. Voor een aan huisbezoek dient u wel een verwijzing te hebben. Voor elk individu wordt er een persoonlijk oefenprogramma opgesteld aan de hand van het behandeladvies.  

Er worden indien nodig ademhalingstechnieken aangeleerd of er wordt gekozen voor oefeningen gericht op kracht en conditie waarbij fysiotherapeutische interventies wenselijk zijn. Indien nodig zal de fysiotherapeut bij u aan huis komen. Zodra het mogelijk is, kunt u naar de praktijk komen om de training voort te zetten. Het kan ook zo zijn dat u direct in staat bent om naar de praktijk te komen en dat de therapeut niet bij u aan huis komt.  

In alle gevallen is het doel van de behandelingen om u weer deel te kunnen laten nemen aan uw dagelijkse activiteiten.  

 

Vergoeding & verwijzing 
Bent u opgenomen geweest in het ziekenhuis (Intensive Care), dan heeft u een verwijzing nodig van het ziekenhuis. U heeft dan recht op onbeperkt fysiotherapie gedurende één jaar. Wel is het zo dat u de eerste twintig behandelingen zelf moet betalen, maar als u over een aanvullende verzekering beschikt, dan worden deze twintig behandelingen daaruit vergoed. 

Heeft u geen opname in het ziekenhuis gehad, maar bent u wel besmet geweest met het coronavirus, dan volstaat een verwijzing van de huisarts. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, indien u daarover beschikt. 

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug