Hoe kunnen wij je helpen?

Mijn FysioVit
Wij scoren in 2023 een 9,2 en zijn daar erg trots op!
maart 26, 2024
HET VERHAAL VAN · Carla van Bracht-Geurts (58) deelnemer Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).
mei 1, 2024
Wij scoren in 2023 een 9,2 en zijn daar erg trots op!
maart 26, 2024
HET VERHAAL VAN · Carla van Bracht-Geurts (58) deelnemer Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).
mei 1, 2024

Voorste kruisband revalidatie: "Een lang en zwaar traject dat vaak onderschat wordt door zowel de patiënt als door fysiotherapeuten."

VOORSTE KRUISBAND REVALIDATIE · Cas van Ewijk en Joris Reijnen zijn de kniespecialisten. Als fysiotherapeut behandelen ze veel voorste kruisbandblessures. Een lang en zwaar traject dat vaak onderschat wordt door zowel de patiënt als door fysiotherapeuten. Cas en Joris vertellen hun verhaal. 

Het (gedeeltelijk) scheuren van de voorste kruisband is vaak een ingrijpende blessure. Deze blessure kan grote gevolgen hebben voor dagelijkse en sportieve activiteiten. Wanneer je letsel hebt aan je voorste kruisband zal samen met een orthopedisch chirurg bepaald worden welk beleid gevolgd gaat worden. Er zijn twee opties: operatief of niet-operatief. Dit hangt af van factoren zoals leeftijd en sportieve doelen. Jonge sporters neigen vaak naar een operatieve aanpak.

Cas: “Tijdens mijn masteropleiding Musculoskeletale Revalidatie heb ik onderzoek gedaan naar de voorste-kruisbandreconstructie. Met deze kennis heb ik samen met Remko van Lieshout, Pieter Fleuren en Joris Reijnen een update gemaakt van het revalidatieprotocol. Hierin zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten bijgevoegd. Verder maken wij gebruik van een multidisciplinaire benadering waarbij ook voeding en de mentale gezondheid een belangrijk aspect zijn. De trainingszaal is zo ingericht dat de revalidatie optimaal doorlopen kan worden en alle fysieke aspecten binnen deze revalidatie aan bod komen. Daarnaast hebben wij goed contact met de medisch specialisten uit de omgeving en zijn we aangesloten bij het knienetwerk. De lijntjes zijn kort, waardoor overleg met een orthopedisch chirurg, ziekenhuis of kliniek vaak op korte termijn kan plaatsvinden.”

Joris: “De revalidatie moet zeker niet onderschat worden. Voor de patiënt wacht een uitdagende revalidatie van 9 tot 12 maanden die zowel fysiek als mentaal belastend is.  Om de revalidant hierin zo goed mogelijk te ondersteunen, moet de revalidatie ook voor de fysiotherapeut niet onderschat worden en is het belangrijk dat hij ruime ervaring heeft met het behandelen van voorste kruisbandletsel.”

Cas: “Onze focus ligt op een veilig terugkeer naar dagelijkse en sportieve activiteiten, waarbij we voortdurend op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.”

Fysiotherapeuten Joris Reijnen en Cas van Ewijk

Maak een afspraak voor Fysiotherapie bij Hofmans van Benthum

  Afspraak maken voor gratis FysioVit kennismakingsgesprek

   Afspraak maken voor gratis GLI kennismakingsgesprek

    Aanmelden nieuwsbrief 

     Afspraak maken voor BikeVit

      Maak een afspraak voor Diëtetiek bij Hofmans van Benthum

       Maak een gratis kennismakingsgesprek voor Leefstijlcoaching bij Hofmans van Benthum