Overgewicht bij volwassenen

In het kader van Zorg & Preventie bieden wij hulp bij overgewicht bij volwassenen. Overgewicht bij volwassenen in Nederland is een toenemend probleem, zoals in veel ontwikkelde landen over de hele wereld. Overgewicht wordt meestal gedefinieerd aan de hand van de body mass index (BMI), die wordt berekend door het gewicht in kilogram te delen door het kwadraat van de lengte in meters. Volwassenen met een BMI tussen 25 en 30 worden als overgewicht beschouwd, terwijl een BMI van 30 of hoger als obesitas wordt beschouwd.

1Heb je zelf overgewicht of wil je dit voorkomen?

Volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Nederland is het percentage volwassenen met overgewicht in de afgelopen decennia gestegen. In 2020 had ongeveer 50% van de Nederlandse volwassenen overgewicht, waarvan ongeveer 15% obesitas had. Niet gek dus wanneer u denkt met overgewicht te kampen of dit wil voorkomen.

Overgewicht en obesitas zijn risicofactoren voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder diabetes, hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en gewrichtsaandoeningen. Daarom is het van cruciaal belang voor de gezondheid om actie te ondernemen die gericht zijn op preventie, bewustwording en gezonde levensstijlbevordering om het probleem van overgewicht aan te pakken.

2Specialisten bij Hofmans van Benthum

Bij Hofmans van Benthum bieden we verschillende opties om u te ondersteunen bij het behalen van uw gewichtsdoelen. U zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om gebruik te maken van FysioVit in combinatie met het voedingsadvies van onze diëtist. Daarnaast staat onze leefstijlcoach klaar om u te informeren en te begeleiden, bijvoorbeeld door middel van een GLI traject. Natuurlijk is het ook mogelijk om een combinatie van bovenstaande te overwegen.

3Multidisciplinaire samenwerkingen

Gewicht verliezen is een pittige opgave, maar geen onmogelijke. Veel mensen kunnen dit niet alleen en hebben hulp of advies nodig. Het grote voordeel van ons multidisciplinaire aanbod is dat al deze expertise beschikbaar is onder één dak, waardoor we u alle ondersteuning kunnen bieden bij het realiseren van uw gezondheidsdoelen.

Diëtetiek in iedere basisverzekering

Wist je dat diëtetiek met 3 uur in een ieders basisverzekering zit?

Omdat vaak de wil er wel is, maar de drempel om toch de afspraak te plannen bij de leefstijlcoach of FitCoach bieden wij vrijblijvende kennismakingsgesprekken aan. Je zit nergens aan vast, maar kunt vooral alle vragen kwijt.