EPTE 

EPTE wordt gebruikt als onderdeel van ons Pees Revalidatiecentrum. Het is een techniek waarbij een dunne naald wordt ingebracht in het aangedane gebied, gevolgd door het toedienen van een elektrische stroom om weefselregeneratie te stimuleren en pijn en ontsteking te verminderen. 

1Wat is EPTE?

EPTE staat voor Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse, een behandeltechniek die wordt toegepast bij (chronische) peesontstekingen (tendinopathieën). Hierbij wordt onder echogeleiding een naaldje in de pees gebracht. Vervolgens loopt er een licht stroompje door de pees heen. Dit zorgt ervoor dat een peesontsteking beter kan herstellen.

2Wanneer EPTE?

EPTE wordt toegepast bij hardnekkige peesontstekingen zoals:

  • achillespeesontsteking
  • tenniselleboog
  • hielspoor
  • schouder(peesontsteking)
  • knie(peesontsteking)

EPTE is een aanvulling op de overige technieken die helpen om de voorwaarden voor herstel van een peesblessure te optimaliseren en is zeker niet een op zich staande behandeling.

3Behandeling bij Hofmans van Benthum – Pees Revalidatiecentrum

Binnen het Pees Revalidatiecentrum passen we EPTE toe als onderdeel van een totaalconcept voor het herstel van de vaak hardnekkige peesontsteking. EPTE wordt meestal gecombineerd met een opbouwend oefenprogramma, shockwave en uitgebreid advies omtrent belasting en belastbaarheid. Door middel van de echo kunnen we het herstelproces nauwlettend volgen en eventueel bijsturen. 

4Onze specialisten

De specialist bij Hofmans van Benthum op het gebied van EPTE is:

5Vergoeding & verwijzing

Voor EPTE zijn er geen additionele kosten naast de reguliere zitting. De fysiotherapeut gebruikt EPTE als onderdeel van jouw revalidatietraject.

Soms wordt u verwezen door een (huis)arts voor EPTE.

Hofmans van Benthum

EPTE is een behandeltechniek die ingezet wordt bij peesklachten. Er zijn veel verschillende peesklachten waarbij EPTE een behandeltechniek kan zijn in het behandeltraject. EPTE is onderdeel van het Pees Revalidatiecentrum van Hofmans van Benthum.