Manuele therapie 

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten aan voornamelijk de wervelkolom en gewrichten. Het omvat mobilisaties, manipulaties en oefeningen om de functie van gewrichten te verbeteren en pijn te verminderen. 

1Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het doel van manuele therapie is de bewegelijkheid van de gewrichten te optimaliseren. Als uw gewrichten in de rug, de nek of ergens anders in uw lichaam klachten geven, dan is manuele therapie vaak de meest geschikte vorm van fysiotherapie. Uw gewrichten behoren bewegelijk te zijn. Door allerlei oorzaken kan die bewegelijkheid aangetast worden. Bij manuele therapie worden de gewrichten met minimale kracht maar met maximale snelheid ten opzichte van elkaar bewogen. U voelt dat wel, maar het doet geen pijn. In enkele ogenblikken bewegen de gewrichten weer goed.

2Komt u in aanmerking voor manuele therapie?

Wanneer een gewricht niet optimaal beweegt, is manuele therapie zinvol en effectief. Zij kan bij vrijwel alle gewrichten toegepast worden. Vaak wordt de manueeltherapeut ingezet bij rugklachten, nekklachten of schouderklachten. De behandelend fysiotherapeut maakt voor u de inschatting of manuele therapie zinvol kan zijn.

3Manueeltherapeuten bij Hofmans van Benthum

Bij Hofmans van Benthum werken diverse manueeltherapeuten. Ons team gelooft in een uitgebreide aanpak. We gebruiken onze expertise om u snel weer belastbaar te maken door middel van manuele therapie en actieve oefentherapie. Zo streven we ernaar om herhaling van klachten te minimaliseren.

4Onze specialisten

De specialisten bij Hofmans van Benthum op het gebied van manuele therapie zijn:

5Multidisciplinaire samenwerking

De manueeltherapeuten bij Hofmans van Benthum werken multidisciplinair samen. Dit betekent dat we gebruik maken van de visie van zowel eigen therapeuten als die van andere disciplines binnen en buiten onze praktijk. We zijn nauwlettend op factoren die invloed kunnen hebben op herstel. Denk hierbij aan voeding, lichaamsgewicht, energieniveau en fysiek- en mentaal welbevinden. Wanneer nodig beschikken we over korte lijnen om je in contact te brengen met andere zorgprofessionals. Denk hierbij aan diëtisten, ergotherapeuten of huisartsen.

Rug- en nekklachten

Rugklachten zijn de meest voorkomende klachten in Nederland. Naast rugklachten kan de manueeltherapeut worden ingezet bij nekklachten of andere bewegingsbeperkende gewrichtsklachten.