Join(t)Forces

Er is in Nederland een forse toename van knieletsel bij kinderen, een schokkende constatering. Diverse studies in binnen- en buitenland tonen aan dat de risicogroep vooral twaalf- tot achttienjarigen betreft die een balsport beoefenen. Onder het motto van 'voorkomen is beter dan genezen', bieden wij vanuit ClubVit dit preventieprogramma aan. Dit doen wij in samenwerking met het bestuur en de vrijwilligers van de sportvereniging. 

1Wat is Join(t)Forces?

Het is een wetenschappelijk onderbouwd blessurepreventie programma dat Hofmans van Benthum in Land van Cuijk aanbiedt aan sportverenigingen. De blessurepreventie wordt aangeboden via een warming-up programma en de mogelijkheid om sporters te testen op blessure risico.

De preventieve training bestaat onder meer uit loopscholing, balans oefeningen en krachtoefeningen. Het testen op blessure risico wordt op de club gedaan. Mocht er een verhoogd risico zijn, krijgt de sporter daarna het advies om in de praktijk langs te komen om uitgebreider te testen en eventueel een trainingstraject te volgen.

Daarnaast biedt Join(t)Forces software aan om de sportzorg van de sportclub in kaart te brengen. U kunt hierbij denken aan een blessure checker, die op het veld gebruikt kan worden, telefoonnummers van hulpverleners binnen de vereniging, waar de EHBO-materialen liggen en waar de AED geplaatst is.

2Waarom Join(t)Forces?

Het is een kant-en-klaar preventieprogramma wat makkelijk toe te passen is door vrijwilligers van de club. Het programma is laagdrempelig en overzichtelijk voor het bestuur en al de leden van de club. De trainingen worden in .pdf en video format aangeboden en wordt stapsgewijs uitdagender gemaakt voor de sporters.

3Joint forces voor jouw club?

Wil je jouw clubleden behoeden van knieletsel, neem dan contact op met de praktijk en plan een kennismakingsgesprek met onze specialisten. Wij laten graag het programma zien en zoeken samen naar een werkbare toepassing voor jouw vereniging.

4Onze specialisten

Onze specialisten maken jouw verenging en vrijwilligers wegwijs met het programma en de bijhorende app. Wij werken via het 'train de trainer' principe. Er wordt een informatie en trainingsavond ingepland waarbij het programma besproken en uitgevoerd wordt door de trainers van de club. Zij gaan vervolgens aan de slag met de spelers.

De specialisten bij Hofmans van Benthum op het gebied van Join(t)Forces zijn:

  • Cas van Ewijk
  • Cas Frederix
  • Joris Reijnen
  • Pieter Fleuren
  • Sjors Hofmans

Hofmans van Benthum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas aliquam nunc nisl, eget condimentum risus facilisis vel. Suspendisse vestibulum, nunc eget fringilla auctor, urna tortor ultricies erat, in consectetur nisi leo sit amet orci.