EPTE

Wat is EPTE?
EPTE staat voor Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse, een behandeltechniek die wordt toegepast bij (chronische) peesontstekingen (tendinopathieën).  Hierbij wordt onder echogeleiding een naaldje in de pees gebracht. Vervolgens loopt er een licht stroompje door de pees heen. Dit zorgt ervoor dat een peesontsteking beter kan herstellen.

Wanneer EPTE?
EPTE wordt toegepast bij hardnekkige peesontstekingen zoals:

  • achillespeesontsteking
  • tenniselleboog
  • hielspoor  
  • schouder(peesontsteking)
  • knie(peesontsteking)

EPTE is een aanvulling op de overige technieken die helpen om de voorwaarden voor herstel van een peesblessure te optimaliseren en is zeker niet een op zich staande behandeling.

Hofmans van Benthum | FysioCuijk – Pees Revalidatiecentrum
Binnen het Pees Revalidatiecentrum passen we EPTE toe als onderdeel van een totaalconcept voor het herstel van de vaak hardnekkige peesontsteking. EPTE wordt meestal gecombineerd met een opbouwend oefenprogramma, shockwave en uitgebreid advies omtrent belasting en belastbaarheid. Door middel van de echo kunnen we het herstelproces nauwlettend volgen en eventueel bijsturen.  

Vergoeding & verwijzing
Voor EPTE heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Afhankelijk van uw indicatie valt EPTE binnen uw behandeling en wordt het vergoed binnen het aanvullend pakket van de zorgverzekeraar. Bij sommige indicaties is er toch een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. U fysiotherapeut zal dit dan aangeven. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota per post gestuurd die u zelf moet betalen. De kosten kunt u hier vinden.

‹ Terug